Kampanyanın muhatabı: Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 1 diğer muhatap daha

Pembe vagon değil, insanca ulaşım istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

BURULAŞ tarafından 7 Haziran 2017 tarihi itibariyle başlatılan ve  özellikle iş çıkış saatlerinde çok sıkışık olan Bursaray vagonlarında kadınların tacize maruz kaldığı ve bu sorunun çözümü maksadıyla yapıldığı vurgulanan ''Bayan Yolcularımıza Öncelikli Vagon'' uygulaması Bursa halkı tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

Söz konusu uygulamanın, yaşamın her alanında olduğu gibi toplu taşıma araçlarında da tacize maruz kalan kadınların sorununu çözmeyeceğini, aksine kurumunuzca başlatılan uygulamada olduğu  üzere cinslerin birbirinden tecrit edilmesinin hem kadınlara yönelik bir ayrımcılık olduğunu hem de '’özel’’ vagonlara binmeyen kadınlara uygulanacak olan tacizi meşrulaştırdığını düşünmekteyiz. Kadın ve erkeğin yan yana geldiği her durumda tacizin mümkün ve olağan olduğunu kabul ederek, taciz suçunun suçlusunu değil mağduru olan kadını tecrit eden uygulamalar kabul edilebilir değildir.

Toplu taşıma araçlarında kadınların tacize uğrama oranını arttıran gerekçe bu araçlara kadın erkek karma bir şekilde biniyor oluşumuz değil, bu araçlarda balık istifi taşınıyor olmamızdır. Dolayısıyla biz aşağıda imzası bulunanlar olarak, toplu taşıma araçlarında kadına yönelik taciz sorununun çözümü için; daha fazla sefer sayısı, daha fazla toplu taşıma alternatifi ve 24 saat toplu taşıma, yani nitelikli, kamusal ve insanca koşullarda ulaşım sağlanması ve ayrımcı toplu taşımanın bir örneği olan ''Bayan Yolcularımıza Öncelikli Vagon'' uygulamasının derhal iptali için gerekli destekleri bekliyoruz.

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • Bursa Büyükşehir Belediyesi
  • BURULAŞ

Bursa Kadın Platformu bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 1.029 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Bursa Kadın imzanı bekliyor!

Bursa Kadın Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bursa Büyükşehir Belediyesi: Pembe vagon değil, insanca ulaşım istiyoruz!». Bursa Kadın ve imza atan diğer 1.028 kişiye katıl.