Küçükkumla Sahil Yolu Trafiğe Kapatılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve tarafına Arzu Koloğlu bu kampanyayı başlattı

Küçükkumla sahil yolu okulların kapanmasıyla kapanır, okulların açılmasıyla açılır.

Fakat bölgenin nüfusu her geçen yıl artmakta ve tatil sezonu sonunda da ciddi bir insan sirkülasyonu olmaktadır. Ayrıca nüfusun çoğunluğu 50 yaş üstü. Sahil yolunun trafiğe açılmasıyla tek yön olmasına rağmen çift yönlü olarak kullanılan sahil yolu trafiği tehlike arz etmektedir. Sadece insanlar için tehlikeli değil ayrıca aylarca trafik olmayan sahil yolu bölgesinde yaşayan hayvanlar trafiğin açılmasıyla araba altında kalarak can vermektedir.

Yıllardır tek isteğimiz bu sahil yolunun kapanması. Trafik var trafiği denetleyen yok. Tek yön ama çift yön kullanılıyor ve inanılmaz süratli bir şekilde yolu kullanarak tehlike arz ediyorlar. Sahil yolu üzerine sağlı sollu park edilen araçlar ve hali hazırda trafiğinde akıcı olması ne kadar doğru? Herhangi bir insanımızın başına bir şey gelecek korkusu ve her gün ölen hayvanların üzüntüsü bizi artık derinden sarsmaktadır.

Esnaf dahil burada yaşayan hiç kimse trafiğin açılmasını istemiyor. Adı üstünde sahil yolu, dört ay yürüyüş yolu olarak kullanılan yol neden niçin trafiğe açılıyor?
Bu sene özellikle pandemiden dolayı haddinden fazla olan nüfus içinde ayrıca bir sıkıntı yaratıyor.Yürüyüş için kalan kaldırım haddinden fazla kalabalık insanlar nereden yürüyeceğini şaşırmış durumda.

3-5 kişi arabasıyla keyif yapacak diye biz neden bu sıkıntıları çekiyoruz. Herhangi bir vatandaşımızın başına bir şey gelince mi kapanacak bu yol. Ki daha önceki yıllarda araba çarpan vatandaşlarımız da var. Her gün ölen araba altında can veren hayvanlar belki kimsenin umurunda değil ama burada yaşayan insanlar olarak biz her gün kahroluyoruz.

Ambulans ve ticari araçların giriş çıkışı harici sahil yolunun artık tamamen trafiğe kapatılmasını yetkili mercilerden rica ediyoruz. Hayati tehlikenin lütfen farkına varın artık, lütfen...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.