Bursa sokaklarından müziğin soluğu kesilmesin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bizler Bursa'da sokak müziği yapan lise öğrencileriyiz. Bu işi yaparken insanları mutlu ediyor , onlarla tanışıyor ve güzel dostlar ediniyoruz. Her şey güzel giderken zabıta aracının görünmesiyle ortalık karışıyor. İnsanlar zabıtalarla tartışmaya başlıyor fakat bizler de biliyoruz ki o insanlarda görevini yapmak zorunda yoksa amirleri ile tartışacaklar. Bazı zabıtalar tatlı dil ile uyarıyor ve biraz muhabbet ettikten sonra  kalkıyoruz. Ancak bazılarının ağzından bir küfür çıkmadığı kalıyor. "Ensturmanlarınızı alırım vermem , öğrencisiniz aç kalırsınız. Sizi bir daha bu cadde üzerinde görürsem karakola götürürüm." Gibi tehditlere maruz kalıyoruz. Bizim isteğimiz belli kurallar ve alınacak bir belge ile insanlar sokakta müziğini yapsın. En az 2 kişilik gruplar halinde , 2 farklı ensturmanla gidip okullardan veya kültür sanat merkezlerinden kişinin sokakta müzik yapabileceğine dair bir belge alınsın. Eline tencere tava alan sokağa çıkmasın. Son zamanlarda bu konunun çok tartışıldığını duydum. Umarım Sayın Belediye Başkanı sesimizi duyar ve arzularımızı yerine getirir.

Sanatsız kalan bir milletin , hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

-Mustafa Kemal Atatürk

Bugün Metehan imzanı bekliyor!

Metehan Akgürgen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bursa Büyükşehir Belediyesi: Bursa sokaklarından müziğin soluğu kesilmesin.». Metehan ve imza atan diğer 48 kişiye katıl.