Burger King & Popeyes: Hayvan Eziyetini Desteklemeyi Bırakın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 300.000.

Click for English

Türkiye'deki en büyük zulümlerden birisi, bizim içeri alınmadığımız kapalı kapılar ardında yaşanıyor. Burger King ve Popeyes'ın kullandığı yumurtalar için yetiştirilen hayvanlar yeryüzünde cehennemi yaşıyor.

Burger King ve kardeş firması Popeyes, tavukları daracık ve pis kafeslere hapseden tesislerden yumurta alıyor. Bu endüstriyel kafesler o kadar küçük ve hıncahınç dolu ki tavuklar doğaları gereği yapmak istedikleri hiçbir şeyi yapacak alanı bulamıyorlar. Sık sık bedenlerinin bir kısmı kafeslere takıldığı için kemikleri kırılıyor, zedeleniyor, sakatlıklar ve ciddi tüy kayıpları yaşıyorlar. Bazı tavuklar yorgunluktan veya hareket edecek yer bulamamalarından dolayı kafesteki diğer tavuklar tarafından ezilerek can veriyor.

Burger King de yaptığının yanlış olduğunu biliyor. Güney Amerika'nın tamamında, Tayland'da, Endonezya'da ve başka pek çok ülkede bu kafesleri bırakma taahhüdü verdi. Ancak Türkiye'de ise tavuklara kafeslerde eziyet etmeye devam ediyor. Burger King Türkiye'yi daha düşük standartlara layık görüyor. Hayvanlara eziyet etmenin Türkiye'de yanına kâr kalacağını düşünüyor.

Dünya çapında yüzlerce firma kafesleri kullanmayı bırakıyor. Dünyadaki en büyük firmalardan olan Unilever, Nestle, Aldi, InterContinental Hotels, Sodexo, Mondelez, Compass Group, Shake Shack, Famous Brands, Costa Coffee ve Barilla; zalim kafes sistemini bırakacaklarına dair küresel çapta taahhütte bulundu. ABD hapishaneleri bile bu dehşet verici kafeslerden yumurta almıyor. Fakat Burger King bu küresel değişime katılmakta oldukça geç kaldı.

Burger King “Bizim iş yaptığımız çevre gelişip değiştikçe politikalarımızın ve prosedürlerimizin de değişip gelişeceğini biliyoruz” diyor. Burger King hayvan refahı konusunda geride kaldı. Tüm dünya, Burger King’in endüstriyel hayvancılığın en acımasız uygulamalarından biri olan kafesleri bırakan firmaların arasına katılmasını bekliyor. Burger King hayvan refahı konusunda dünyadaki en temel standartları ancak böyle yakalayabilir.

Burger King’in ve Türkiye operasyonlarını yürüten TAB Gıda’nın değişim yapma vakti geldi. Lütfen Burger King’in ve Popeyes’ın küresel çapta kafessiz sisteme geçmesi için bu kampanyayı imzalayın.