7 aylık Mehmet Salih bebeğin bacaklarının kesilmemesi için yardım kampanyası başlatılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Burdur'da yaşayan öğretmen Adem ve Arife Demirezen çifti, milyonda bir görülen doğumsal çift taraflı kaval kemiği eksikliği (Tibial Hemimelia) hastası 7 aylık oğulları Mehmet Salih'in tedavisi için çare arıyor.

Baba Adem Demirezen, doktorların bebeğin özellikle sol ayağının kesilmesini önerdiklerini belirterek, "Biz anne baba olarak bu durumu kabullenemedik ve çareler aradık. Mehmet Salih ile aynı hastalığa sahip, 2015 yılında tedavi edilen Furkan Eymen bebeğin ailesine ulaştık. Furkan Eymen'in tedaviden sonra yürüyor olduğunu gördük ve onların yönlendirmesiyle onun tedavi olduğu doktora ulaştık" dedi.

Demirezen, Alman doktorun, Mehmet Salih'i de tedavi edebileceğini söylediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu doktor yurt dışında, Prof. Dr. Micheal Weber, Alman bir doktor. Dubai'de hastalarını kabul ediyor. Weber, bu ameliyatı yapmak için bizden 850 bin dolar civarında çok yüksek bir rakam istedi ancak ben öğretmenim. Benim imkanlarımı aşan çok yüksek bir rakamla karşılaştık. Bu rakama ulaşmamızın iki yolu var. Birincisi yurt dışı tedavi raporu almak bunun için uğraştık ama bu raporu alamadık. Çünkü bize yurt içinde bir şekilde tedavi öneriliyor olması buna engel oldu. Bize 'bu hastalığın tedavisi burada yapılabildiği ve bunun da ampütasyon (kesme) olabildiği' söylendi. Hastane bu tedavi önerildiği için yurt dışı tedavi raporu verilemeyeceğini söyledi. Bunun dışında yapabileceğimiz bir diğer şey de yardım kampanyası başlatmak. Onun başvurusunu da yaptık ancak bu başvurular belli bir sürece tabi. Valilik, Sağlık Bakanlığından görüş talep etti. Yardım kampanyası başlatabilmemiz için bu görüşün gelmesini bekliyoruz."

Bebeklerine sekiz aylıkken ilk müdahalenin başlaması gerektiğini dile getiren Demirezen, "Sekiz aylıkken müdahalenin başlaması lazım, en geç 12 aylıkken müdahale edilmesi gerekiyor ve 3 yaşına kadar da tedavilerinin bitmesi lazım. Bu müdahaleler zamanında yapılmazsa çocuğumuz ömür boyu engelli kalacak. Vaktimiz azaldığı için yetkililerden bize yardım etmelerini, yol göstermelerini istiyoruz" diye konuştu. (AA)

Bugün Nehir imzanı bekliyor!

Nehir Babataş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «burdur@burdur.gov.tr : 7 aylık Mehmet Salih bebeğin bacakları kesilmesin». Nehir ve imza atan diğer 1.025 kişiye katıl.