Petition Closed
Petitioning Direktur Utama PT.Kertas Letces Budi Kusmarwoto and 9 others

Budi Kusmarwoto, Dirut PT. Kertas Letces: Pekerjakan Kembali Djody Soegiharto

Supporters

Sebagai seorang pengurus serikat pekerja Djody Soegiharto telah menjalankan amanah dan tanggung jawabnya sebagai Ketua Umum Serikat Pekerja Kertas Letces (SPKL). Saudara Djody Soegiharto juga duduk sebagai salah satu Pimpinan Pusat Federasi Serikat Pekerja Pulp Kertas Indonesia (FSP2KI).

Tanggung jawabnya sebagai pengemban amanah dari pekerja yang menjadi anggota SPKL merupakan suatu bentuk pengabdian dan solidaritasnya kepada sesama pekerja. SPKL merupakan sarana bagi seluruh karyawan PT.KERTAS LETCES untuk memperjuangkan hak dan kepentingan pekerja di PT.KERTAS LETCES.

Apa yang telah dilakukan Djody Soegiharto sebagai seorang Ketua Umum DPP SPKL telah berakibat pada dirinya sendiri,pada tanggal 28 November 2012 pihak management PT.KERTAS LETCES mengeluarkan Surat Keputusan Pemutusan Hubungan Kerja (PHK) atas nama Sdr.Raden Djody Soegiharto.SE dengan nomor surat : 135/Kpts-Up/S/Br/XI/2012 yang ditandatangani oleh Direktur Umum PT.KERTAS LETCES Bapak Budi Kusmarwoto.

Perbuatan yang dilakukan management PT.KERTAS LETCES adalah suatu bentuk pelanggaran terhadap hak dan kebebasan berserikat dan berkumpul serta melanggar hak dan kebebasan untuk mengemukakan pendapat dimuka umum.

Tindakan dan perlakuan dari management KERTAS LETCES ini adalah suatu bentuk pemberangusan serikat pekerja dan juga sebagai upaya untuk memperlemah fungsi serikat pekerja yaitu membela hak dan kepentingan para pekerja.

Bahwa perbuatan yang telah dilakukan oleh Management KERTAS LETCES ini telah melanggar Konvensi ILO No.87 tahun 1948 tentang Kebebasan Berserikat dan Perlindungan Hak Untuk Berorganisasi yang telah diratifikasi melalui Keputusan Presiden Republik Indonesia No.83 tahun 1998.

Sebagai bentuk rasa kebersamaan dan solidaritas dari kawan-kawan semua kami mengharapkan bantuan dari kalian dengan cara memberikan dukungan dan menandatagani petisi ini. Kami sangat berterimakasih atas dukungan serta solidaritas dari kawan-kawan semua.

In English :

As a union steward has Soegiharto Djody carry out the mandate and responsibilities as Chairman of the Letces Paper Workers Union (SPKL). Brother Djody Soegiharto also sits as one of the Central Federation of Pulp Paper Indonesia Working Union (FSP2KI).

Responsibilities as bearers of the mandate of the workers who are members of SPKL is a form of devotion and solidarity with fellow workers. SPKL a means for all employees LETCES Paper company to fight for the rights and interests of workers in LETCES Paper company.

On February 29, 2012 Djody Soegiharto display banners / billboards containing the moral of all employees (members SPKL) to the Management LETCES Paper to resolve the underpayment of wages of all employees LETCES Paper company (Limited) in November 2011 by 50 % and education benefits in 2011 by 75% ".

What has been done Djody Soegiharto as a Chairman of the DPP SPKL has led to himself, on 28 November 2012 the management issued a decree LETCES Paper Company, Termination of Employment (FLE) on behalf  Djody Soegiharto.SE letters with numbers : 135/Kpts-Up/S/Br/XI/2012 signed by the Mr. Budi Kusmarwoto as  President Director LETCES Paper company.

Acts committed Managaemnt LETCES Paper is a form of violation of the rights and freedom of association and assembly as well as violate the rights and freedom of expression in public.

Management actions and treatment of LETCES Paper is a form of suppression of trade unions as well as an effort to weaken unions function is to defend the rights and interests of the workers.

That the deed has been done by the Management LETCES Paper have violated the 1948 ILO Convention No. 87 on Freedom of Association and Protection of the Right to Organize Convention which was ratified by the Decree of the President of the Republic of Indonesia No.83 of 1998.

As a form of togetherness and solidarity from all of our friends are expecting help from you guys by providing support and menandatagani petition. We are very grateful for the support and solidarity of all comrades.

This petition was delivered to:
  • Direktur Utama PT.Kertas Letces
    Budi Kusmarwoto
  • Bidang Hukum,Lingkungan dan Advokasi FSP2KI
    Ashal
  • Bidang Kampanye dan Propaganda FSP2KI
    Ikhsan Prajarani
  • Sekretaris Jenderal FSP2KI
    Nelson F Saragih
  • Ketua Umum SPKL
    Djody Soegiharto
  • Ketua Umum DPP KSN
    Ahmad Daryoko
  • Ketua Komisi IX DPR RI
    DR. RIBKA TJIPTANING
  • Menteri Negara BUMN
    Dahlan Iskan
  • Menteri Tenaga Kerja dan Transmigrasi
    Muhaimin Iskandar
  • Presiden FSP2KI
    Hamdani

FSP2KI started this petition with a single signature, and now has 117 supporters. Start a petition today to change something you care about.