Kampanya Kapatıldı

Izmir Buca Ilçesi Betonlaşma ve Tarihi Eserlerin Yok Oluşu

Bu kampanya 46 destekçiye ulaştı

Sevgilli Buca'lı, Izmir'li  Dostlar ,

Bildiginiz gibi Izmir 'imizin  en eski ilçelerinden olan Buca'mız daha önceleri "Cennet Buca " olarak anılmaktaydı. Bu güzel , Şirin , yeşil bağların , zeytinliklerin olduğu ilçede bir çok tarihi Akdeniz Mimarisi ile inşaa edilmis tek veya iki katlı taş evler vardi. Tek tek bir çoğunu kaybettik , kalanlarda rant ugruna Bar  veya ona benzer işletmeye dönüşüp, kullaklari sağır edici müzikleriyle ailelere hiç bir saygı duymadan işletenlerin elinde çirkin renklere büründürülüp hiç bir kuralla uymaksizin,  ayakta kalmaya direniyor.

Daracık , eski Buca sokaklarına alt yapı hiç gözetilmedigi gibi , Halkın nefes alacagı , havanın bile girişini engeleyecek şekilde, imar yapma yetkisi verilip, 5 katlı binalar inşaa ediliyor.  Kaldırım Düzenlemesi ,  araba park yeri ve en önemlisi hiç bir şekilde yeşil alan bırakılmadan. Örnek olarak , 9 sokak , 24 Sokak , 28 sokak vs.. ziyaret edilebilir.

Yaşlı ve çocukların yol da yürürken araçlardan , can güvenliklerini koruyacak bir kaldırım bile yok. Özürlü bir vatandaş evinden hiç çıkmamalı..

Elimizde kalan sayılı tarihi binalar tek tek yok edinilmeye çalışılıyor. Aşagıda bir kaç tanesini sayıyorum , diğer işletme yapılıp siyaha boyanıp içkili restorant olarak işletilenleri sıralamadan..

1. Dokuz Ceşmeler : 1865 yıllında inşaa edilmiş, şimdilerde güya yol çalışması yapılıyor bahanesiyle (ekteki fotograf kanıtı) yanlış cahilce yapılmış yol çalışmasiyla gömüldüğü gibi oradaki Esnafa istedigini yapma hakki veriliyor.

2.Arnavut Camii ; Dumlupınar Mahallesi , eski Rum Evi Camii dönüştürülmüş , günümüzde yanına minare ile 15cm mesafede apartman inşaa ediliyor. Imar planı muhakkak birisi tarafından onaylanmış ..

3. Buca Tren Istasyonumuz , 1800 lü yillarin sonunda inşaa edilmis , şimdiler de tinelcilere , pislik içinde yanmayı bekliyor.

Lütfen bir an önce çirkin betonlaşmaya son verin . Dokuz Çeşmeleri çukura gömmek yerine , su yüzüne çıkarıp etrafını yıllar önce olduğu gibi yeşil alana cevirebilirsiniz. Yıllar önce Çınar ağacının ayakta olduğu dönemde ki gibi..

Tarihi binaların yanına yüksek apartman yapılmasına son verilmeli . Belli bir alan , m2 olarak ölçülüp tarihi binanin boyunu geçmeyecek şekil de imara açìlarak o tarihi binanin görünüşü çirkinleştirilmemeli..

Tarihi Levanten evlerine o çirkin renk seçimine dur denilip aslına uygun renk seçilme şartı restorasyon izinlerinde kesinlikle belirtilip, işletme izinlerin de Halkın huzurunu bozmamalari  şartı  olup , çalışma saatleri  kontrol edilerek ,  düzenli denetleme yapılmalı.  Mafya Bari zihniyete  Dur denilmeli. Gürültü kirliligine kesinlikle taviz verilmeyip , uymayan işletmelere gereken cezalar verilmeli .

Buca'mız özünü yitiriyor , Can damarı olan Istasyonu , çöplüge dönüştürülmüş.. Her gecen gün dar sokakta beş katlı apartman yükseliyor.

Tarihine sahip çıkmayanlar geleceğini sağlam temeller üzerinde  yükseltemezler..

Lütfen 90 lı yılların yapmış olduğu yok etmeye ortak olmayın .

Sizlerden Bilinçli , çevreyi , Halkını, çoçukların gelecegini ve bunun en temel taşı, köprüsü olan Tarihimizi korumanızı istiyoruz. Lütfen Emanet ettigimiz Buca' mızı korumamıza imzalayarak sizde  yardımcı olun.

Birlikten kuvvet Doğar , Daha güzel , yeşil , uygar Buca için...

Saygı ve Sevgilerimle

Hacer Sapan

Her zaman, Her yer de Buca 'lı & Buca Sevdalısı

Bugün HACER imzanı bekliyor!

HACER KARAKAHYA SAPAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Buca Belediyesi Fen Işleri Müdürü Sayın Serkan Gündüz: Izmir Buca Betonlaşma ve Tarihi Eserlerin yok olması». HACER ve imza atan diğer 45 kişiye katıl.