BU SOĞUKTA KİMSE SOKAKTA KALMASIN!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhaba arkadaşlar

sokaklarda, köşe başlarında, köprü altlarında yatan insanlara sıkça rastlıyoruz ve gittikçe alışıp bu manzaraya karşı duyarsızlaşıyoruz ne yazık ki . 10 yaşındaki çocuktan 60 yaşındaki yaşlıya kadar Her yasta insan ev olarak sokakta yaşamak zorunda bırakılıyor ... hemde kışın kapıyı çaldığı zamanda peki bu insanlar neden sokakta yasıyor ? Sokakta yasamanın bedeli ve nedeni nedir sizce ?? Kurtulmak için yaptıkları ve yapabilecekleri seyler var mı ki ? Kim onlara elini uzatıp sahip cıkacak?

Çoğu  zaman karton kutulara yada çöpe atılmış eski süngerleri yatak olarak kullanıyorlar kapalı yer bulacak kadar şanslı olmayan insanlar var Arkadaşlar onlar ise naylon torbalara sarılarak rüzgrdan  ve yağmurdan korunmaya çalışanlar da var ..Onları “toplum zararlısı” gibi görmeyin, iğrenerek bakmayın . Bir toprağa hiç bakmamak ve o toprakta bir ağacın yeşermesini ummak gibidir .Yeşerir mi ? Yeşerir bu iğrenc insanlara inat o hiç bakılmamış topraklarda ağaçlar yetişir . Sokaktaki insanlar için bir çok şey yapılabilir bence, hayalleri gerçek olabilir, belki dışarda yatan futbolcu, avukat ,Doktor,öğretmen olabilir biz bilemeyiz hayallerini sordunuz mu ?? İstedikleri meslekleri ? Kocaman bir aile olmaya çalıştınız mı?? Onlara 7 sn bir hayal değil bir ömür boyu mutlu olabilecekleri bir hayat vermeye ne dersiniz ?

Hayatta kimsesi olmayan, Sığınacak bir yer bulamayan bu insanlara devletimizin sahip çıkması gerekiyor. Bu sorun sadece devletin değil insan olarak hepimizin ortak suçudur.Evdix insanların aç kalması, sokakta donarak ölmesi ve üşümesi hepimizin ortak utancıdır. Kapasitesiz evsizler evi yapılmalıdır. Huzurevleri yeterli olmuyorsa devletimiz her ilimizde yeni huzurevleri, kimsesiz BAKIM evleri yaparak Anayasal görevlerini yerine getirmelidir..

Sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsiz insanlarımızı gördüğümüz de kayıtsız kalmayalım lütfen sokakta yaşayan insanlar için yapabileceklerimizin sayısı çoktur ama önce aynayı kendimizi izlemek için kullanmaktan vazgeçmeliyiz.

BU KAMPANYA ; Evsiz insanlarımıza karşı 365 gün 24 saat hizmet vericek evsizler evleri yurtları, gece barınaklarının açılması için tıklayalım ve tabiki kişisel olarakda kendimizde evsizlerle dayanışma içinde olalım

Bugün Zehra imzanı bekliyor!

Zehra Deliktaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BU SOĞUKTA KİMSE SOKAKTA KALMASIN». Zehra ve imza atan diğer 538 kişiye katıl.