Bu heykel Türk Milletini temsil edemez

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Afyonkarahisar'ımızın merkezinde bir alan her ne kadar inandırıcı değilsede park.Anıtpark..Ve devasa bir anıt heykel. Düşman kuvvetlerini yenmemiz anısına bu parkı ve heykeli yaptırmak için Paşa Caminin de bulunduğu alan istimlâk edilmiş.Yunan İtalyan ve Fransız kuvvetlerinin 14 ay suren işgaline karşı koyma ve mücadele kararlarının alındığı ve iletişimin kısıtlı olduğu o dönemlerde, halkın ileri gelenlerinin ve idarecilerin toplanarak önemli kararlar aldığı ve halka aktarıldığı bu cami, Umurbey cami halkın istememesine rağmen yıktırılmış ve yerine bu park ve Türk Milletinin düşmanı boğduğu simgelenen bu heykel dikilmiş.Hadi o zor dönemde bu bronz heykele masraf yapılmasını bir kenara bırakalım.Fakat ne hikmetse Türk Milletini sembolize eden heykel çırıl çıplak tasvir edilmiş .Eğer heykeli sipariş edenlerin özel ricası değilse heykelin üryan olması, Avusturyalı heykeltıraşın, viyana kapılarına dayanmış Osmanlı torunlarına hakaret babındaki bu harekete kalkışmış olması ki hala bizi sevmezler şaşıtmasa gerek. Hatta insanımızın dini temayülleri dolayısıyla 1950 lilerde erkeklik organı kesilmiştir.Ben bir Müslüman ve Türk olarak bu saçmalıklara son verilerek, kültürümüzle dini temayüllerimizle alay eden bu zihniyetin ürünlerinin oradan kaldırarak asıl direnişimizin sembolü olan Umurbey bilinen adı ile Paşa Caminin iadei itibar yapılarak aslına uygun şekilde inşaa edilmesini istiyorum.

Bugün Burak Kamer imzanı bekliyor!

Burak Kamer KUZU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bu heykel Türk Milletini temsil edemez». Burak Kamer ve imza atan diğer 82 kişiye katıl.