Broşürler Yasaklansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafına Muhammed Şeker bu kampanyayı başlattı

Dışarıda gezerken sağdan soldan elinize broşür sıkıştırıldığı oldu mu hiç ? Tabi ki olmuştur. Peki ya ne yaptınız bu kağıt parçalarını ? Tamam bazılarınız okudu ama ya daha okunmadan atılan milyonlarca broşür amacına ulaştı mı ? Her yıl Türkiye'de ortalama olarak kişi başına 42 kg kağıt, karton, broşür tüketildiğini, tek bir insanın 7 tane ağaç tükettiğini biliyor muydunuz ? Belki kağıt tüketimini kısıtlayamayız ama broşürler yasaklanabilir ve bu israfa bir yerden dur denmeye başlanabilir

Her gün sayısız firma sözde reklam amaçlı olarak bu broşürleri bilinçsiz ellere vererek sokaklarımızı kirletiyor. Hem ağaçlarımız kesiliyor hem de sokaklarımız kirleniyor. Boşuna kesilen milyonlarca ağaç için yazıyorum. Doğamız daha fazla zarar görmesin.

Bu arada ben reklam tanıtım vs yapmasınlar demiyorum tabi ki. Bilindiği üzere artık internet çağındayız. Neredeyse herkeste internet ve sosyal medya var. Halihazırda zaten buralardan da reklam yapan firmalar oldukça fazla. Yapmayanlara da kimsenin yüzüne bile bakmadığı tonlarca broşürü çevremize saçmak yerine bunu tavsiye ediyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.