Booking.com Should not Charge People who Canceled the Booking in Less Than 1 Hour

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Kate Blank started this petition to Booking.com

EN: Booking.com is a convenient service but also a monopolist that can bound the rules beneficial for them. One of the rules is the non-refundable payment. I was booking in a hurry, and Google gave me the hotel with the same name in the city on the same letter, I booked it and in 10 minutes realized my mistake - the hotel with the name I searched was in another city. I canceled the reservation in less than 20 minutes. We spoke and wrote to the hotel - no success. But I was charged for almost 100% for nothing. I do not consider it is fair - they did not lose anything, as in 20 minutes other people could book it again, but I paid them for nothing. I consider at least 70-90% refund, in this case, would be fair.

So the aim of this petition is that if the booking was canceled in less than 1-hour customer has to have 70-90% of the refund.

Another time my boyfriend was charged by the hostel owner second time through booking.com, as the hotel did not like his review - they just charged him a second time after he published the review. Booking did nothing to return his money  (they said they can not, but it is obvious they can tell the owner their business will be stopped if he does such things, as Amazon does), so such monopoly becomes worse for the customers, and soon I might starting booking hotels directly I think.

___________________________

RU:
Booking.com - это удобный сервис, но он также является монополистом, который может навязывать выгодные для них правила. Одним из правил является невозвратный платеж. Я забронировала отель в спешке (мы были в пути), и Google дал мне отель с тем же названием, но в другом городе, я забронировала его и через 10 минут осознала свою ошибку. Я отменила бронирование менее чем за 20 минут. Мы напсиали и По сути мы оплатили одну ночь, за то, что забронировали отель на 20 минут. Я не считаю это правило справедливым - отель ничего не потерял, так как через 20 минут другие люди могли забронировать его снова, ая заплатила ни за что. Я считаю, что по крайней мере 70-90% возмещения в этом случае будет справедливым.

Цель петиции: Booking.com должен изменить свое правило о почти 100% взиимании денег за бронирование, если человек отменяет бронирование в течение часа. Справедливым было бы возвращать 70-90% от бронирования, так как сейчас в таких случаях букинг и владелец отеля получают деньги ни за что.

В другой раз мой парень был владелец хостела во второй раз списал деньги с моего парня через booking.com, так как хостелу не понравился его отзыв - они просто списали деньги с его карты во второй раз после того, как он опубликовал отзыв. Букинг ничего не сделал, чтобы вернуть его деньги (они сказали, что не могут, но очевидно, что они могли потребовать возврата от владельца, под угрозой прекращения бизнеса, так ка кБукинг признал, что платед был неправомерным), поэтому такая монополия становится опасной для клиентов. Я уже думаю, что вскоре я могу начать бронировать отели напрямую

0 have signed. Let’s get to 100!