Petition update

Istanbul, Turkey

Jul 11, 2019 —

Sevgili yunus dostu,

Size Bodrum'dan hayat ve umut dolu haberlerim var!

Öncelikle, 2014'te Yunuslara Özgürlük Platformu ile Bodrum'da yanımızda olan Bodrum Kent Konseyi’nin bu yeni dönemde de bizimle olacağının müjdesini vereyim.

Güvercinlik'teki yunus gösteri merkezine ruhsat veren Bodrum Belediye Başkanı'nın 2019 yerel seçimleriyle değişmesi sonucunda, yunus esaret parkının kapatılması için büyük bir umut doğdu. Esir yunusları kurtarmak konusu yeniden Konsey'in ve yerel sivil toplum kuruluşlarının gündemine alındı.

Bodrumlu dostlarımız ilk adım olarak yeni belediye başkanı Sayın Ahmet Aras'tan randevu alarak "içkili lokanta" ruhsatlı bu tesisin tali faaliyeti olarak belirtilen "yunus gösteri merkezi" ibaresinin kaldırılmasını ve bir daha açılmamak üzere işletmenin yunus parkı kısmının iptal edilmesini talep etti. Bodrum Belediyesi yeni başkanına yunusları özgürleştirmek için yapılan imza kampanyamızdan da bahseden Konsey üyeleri, aynı zamanda 2011'den bu yana parkın kapatılması için mücadele eden Yunuslara Özgürlük Platformu'nun hazırladığı kapsamlı zaman çizelgesini de kendisine teslim etti.

27 Haziran'da Başkan'la yapılan görüşmenin olumlu geçmesinden umutlandık.

Önümüzdeki aylarda imzalarınızı teslim etmek ve toplu talebimizi iletmek için ben de bizzat Bodrum'a gideceğim. Fakat şimdi, bu görüşmenin ardından Başkan'a destek olma ve süreci takip etme zamanı!

Hep birlikte sosyal medya hesaplarımızdan Bodrum Belediyesi'ne sesleniyoruz:

"Bizim içtenlikli sesimizi duyacağınızı biliyoruz, size güveniyoruz!” http://change.org/bodrumyunusparkinahayir

@BodrumBel @ahmetarasbodrum

Twitter'da kolayca paylaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Keep fighting for people power!

I'll power Change with $5 monthlyPayment method

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.