Bodrum için oyun kitaplığı istiyoruz!

Bodrum Belediye Başkanlığı’na,

Kitap Okuyan Çocuklar olarak Türkiye’nin her ilinde ve semtinde

* Çocuk ve ailelerin birlikte faaliyet yapacakları ve zaman geçirecekleri

* Okul öncesi ve sonrası çocukların kitap okuyup, oyun oynayıp, çeşitli    sanat faaliyetleri gerçekleştirecekleri

* Belediyenin uzman psikologlarının aileleri çocuk bakımı, çocuk hakları ve gelişimi gibi konularda ailelere destek verecekleri

* Belediye sınırlarında yaşayan ailelerin biraraya gelip; çocukları için paylaşımda bulunup, yaşadıkları topluma faydalı olacakları

Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nın belediyeniz bünyesinde kurulmasını talep etmek ve topladığımız imza kampanyasıyla böyle bir merkezin Bodrum sakinleri tarafından ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunu ve arzulandığını göstermek adına Kitap Okuyan Çocuklar Koordinatörü olarak size yazıyorum.

Yurtdışında bu tarz merkezlerin ‘aile’, ‘toplum’, ‘oyun’ merkezi ya da çocuk kütüphanesi adları altında hem gelişmiş hem gelişmekte olan ülkelerde benzeri yapıları olup Türkiye’de daha önceden Kitap Okuyan Çocuklar ilk uygulamayı İstanbul Kadıköy Belediyesi bünyesinde Özgürlük Park’ında parka yerleştirilen bir prefabrik yapının içinde açıncaya kadar benzeri bir modeli bulunmamış olmaktadır. İkinci Oyun Kitaplığımızı Mersin Mezitli Belediyesi bünyesinde Temmuz 2015’te açtık. Halihazırda İstanbul Beşiktaş ve  Şişli Belediyeleri’nde açılış hazırlıkları sürmekte olan Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nın belediyenizde de açılmasını talep etmekteyiz.  Bu projeyi hayata geçirebilmek için

* Bebek arabalarının rahatlıkla girebileceği, aydınlık, rutubetsiz, düzayak ve yanında çocuklara uygun tuvalet & alt açma ünitesinin olduğu  mümkünse yeşil bir alanın içinde (Kadıköy Belediyesi’nde olduğu gibi bir parkın içinde), en az 50 metrekarelik bir alan içinde bir mekanın tahsis edilmesine,

* Tahsis edilecek bu mekanın mümkünse merkezi konumda olan bir kamu      binasında olmasına,

* Okul öncesi çocukların rahatlıkla oturup kitap okuyup, aktivite            yapabilecekleri kendi boylarına uygun masa ve sandalyelerin olmasına,

* Rahatlıkla erişebilecekleri raf üniteleri ve kitapların çocuklara dönük bir       şekilde yerleştirilmesine,

* Zeminin mikrop tutmayacak yumuşak bir malzemeden yapılmış olmasına (mikrop barındırmaması açısından halı olmamasına) ,

* Çocukların kullanabileceği kendi boyların tuvalet ve lavabonun olmasına,

* Çocukların deney yaparken kullanacakları bir alanın ve karbonat, sirke gibi deney malzemelerinin ve deney kitaplarının tahsis edilmesine,

* Okul öncesi çocukların koza, yaprak, tüy, pamuk gibi farklı dokularda olan doğal malzemeleri hissedip, hissederek öğrenip oyun kuracakları duyu havuzlarına,

* Okul öncesi dönemle ilgili yapılmış araştırmalar çocukların oyun kurmasının; evcilik, doktorculuk, manavcılık gibi oyunları oynamalarının gelişimleri ve hayal dünyalarını geliştirebilmeleri adına ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Dünyanın birçok ülkesindeki çocuk kütüphanelerinde örnekleri olduğu gibi çocuklar için ahşap malzemeden yapılmış terazi, manav dükkanı, mutfak gibi köşelerin olmasına ve T-puzzle, ahşap soma küpü gibi zeka geliştirici ahşap oyuncakların konulmasına,

* Okumalar yapılırken kullanılması ve yaratıcı drama calışmaları için yerden 20cm yükseltilmiş bir sahne alanına ve kukla gösterileri için kukla ve kukla sahnesine,

ihtiyacımız var.

Bodrum’da yaşayan ailelerin ve çocukların Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’na olan ilgisi ve talebini göstermek için topladığımız imza kampanyasını size arz ediyoruz. Oyun Kitaplığının en kısa zamanda Bodrum Belediyesi’nde açılmasını umut ve talep etmekteyiz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Esra Akçay Duff

Kitap Okuyan Çocuklar Koordinatörü

www.kitapokuyancocuklar.org
iletisim@kitapokuyancocuklar.org

This petition will be delivered to:
  • Bodrum Belediyesi Kültür İşleri Sorumlusu
    Melek Hastürk
  • Bodrum Belediyesi @Bodrumbel
  • Bodrum Belediyesi Belediye Başkanı
    Mehmet Kocadon @KocadonMehmet

Esra Duff started this petition with a single signature, and now has 2,920 supporters. Start a petition today to change something you care about.