Başarı

Bodrum'da çöplüğe dönen terk edilmiş inşaat alanı temizlensin!

Bu kampanya 84 destekçi ile değişim yarattı!

ÇEVRE DUYARLILIĞI OLMAYAN ZİHNİYETE DUR DEMEK İÇİN İMZANIZI ATIN!

İnşaası 20 yıl önce başlayan, yasal sebeplerden ötürü tamamlanmayan ve hakkında yıkım kararı çıkmış olmasına rağmen kendi haline terk edilen kaba inşaatlar yıllar içinde ÇÖPLÜK haline dönüşmüştür.

Bodrum'un merkezinde yer alan bu inşaat alanı; KİMYASAL ATIKLAR, ZEHİRLİ MADDELER, PLASTİK VE METAL ÇÖPLER, İDRAR DOLU BİDONLAR, İNSAN DIŞKISI vb. atıklarla doludur. Kontrolsüzce büyüyen bu çöplük, çevreye ve insan sağlığına yönelik büyük tehdit oluşturmaktadır. Gerek insanların, gerekse yaşam alanımızı paylaştığımız hayvanların sağlığı açısından oldukça ciddi olabilecek olumsuz etkilerine ek olarak, bu inşaat alanının Bodrum’umuzu görsel açıdan da son derece çirkinleştirdiği ortadadır.

Bodrum Belediyesi ile Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından konuyla ilgili iyileştirme çalışmaları acilen başlatılmalıdır. Öncelikle içeride biriken tüm çöpler temizlenmeli, gerekli ilaçlamalar yapılmalı, içeriye girişi ve her türlü çöp atımını mümkün kılan açıklıklar uygun şekilde kapatılmaldır. İnşaat içinde yaşayan ve içeriye her türlü pisliği bırakan insanların alana girişlerinin engellenmesi için de kalıcı önlemler alınmalıdır.

Yetkililerinin bu konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Fotoğaflar: https://www.dropbox.com/s/2oi5lmybshnt5by/insaat.rar

İnşaat alanının bulunduğu mevki: Bodrum Eskiçeşme Mahallesi Ekol Marina Evleri üstü, 3149 Sokak ve Güneş Sokak civarı

Bugün Deniz imzanı bekliyor!

Deniz Zee bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bodrum'da çöplüğe dönen terk edilmiş inşaat alanı temizlensin!». Deniz ve imza atan diğer 83 kişiye katıl.