Kırgızistan'ın Tacikistan'a yönelik açtığı medya savaşına dur de!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
bm ve tarafına Tacikistanlı Belirsiz bu kampanyayı başlattı

Bilindiği üzere Kırgızistan ve Tacikistan sınırında bir gerilim yaşandı ve her iki ülkenin mali ve can kayıpları oldu. Bu konu hakkında araştırma yapanlar biliyor ki bugüne dek Kırgızistan askerleri hep Tacikistan'a saldırıyordu, topraklarını işgal ediyordu, resmen katliam yapıyordu ve maalesef bu durum 15 yıldır devam etmekte.

29 Nissan 2021de yeniden sınır bölgesinde gerilim yaşandı ve 2-3 gün sürdü. Sonra ise ateşkes ilan edildi. Ateşkes ilan edildikten sonra taraflar askerlerini sınır bölgesinden geri çekti, 9 Mayıs'ta buluşacaklarına ve 112 km sınır hattını belirleyeceklerine dair anlaştılar.

Her şey sakindi ta ki Kırgız medyasının kendisini tecavüz edilmiş gibi dünayaya tanıtılana kadar. Kırgız medyası her türlü yalanlar ve iftiralarla kendilerini suçsuz göstermeye çalışıyorlar ve maalesef dünya medyası da buna inanmakta ve aynı yalan bilgileri paylaşmaktadır.

Ricamız gerçeğin tarafında olmanızdır, bu gerilimler 15 yıldır sürüyor ve her ay 1-10 kişi yaralanıyor. Genelde halk arasında taş fırlatmayla başlayan bu gerilimler, her iki ülkenin masum halkının canını almaktadır.

Çok üzücü ki son birkaç ay Kırgız askerleri tarafından sınırda yaşayan Tacikler'e yönelik şiddet arttırmaktaydı. Tacikler çok sabırlı bir halktır ve her zaman gücünü göstermez. Bu kez Kırgız askerlerinin provokasyonu bayağı ileri girmişti, Tacik halkının sabrı taşmıştı ve zorla kendilerini tutuyorlardı. Kırgız provokasyonlarından bazıları şunlardır: okuldan dönen iki öğrenciyi kaçırıp dövdüler, gece yarısı Taciklerin elektrik kablolarını kestiler vs. .. Son olarak sınır bölgesinde bulunan temiz suyun yolunu değiştirmek oldu. Su halkın temel ihtiyacı olduğu ve ülkelerin sınır bölgesinde bulunduğu için her iki ülke halkı ondan faydalanmaktaydı ama Kırgızlar suyun sadece onların olduğunu iddia etmeye başladılar. Tacikistan tarafı ise gerilimin olacağını öngörmdü ve kendi topraklarında CCTV kameralar yerleştirmek ve suçluları tüm dünyaya ifşa etmek için mühendisler getirdi. Kırgız askerleri ise onların işlerine müdahale etti ve sınırda yaşayan Kırgız halkını provoke etti ve toplattı. Böylece yine taş fırlatmalar başladı ve iki ülke askerlerinden biri ateş etmeye başladı, tansiyon yükseldi ve maalesef savaş başlamış oldu.

Gerilim günlerin içerisinde ateşkes ilan edildi, Tacikistan'ın sınırda bulunan İsfara şehrin belediye başkanı ve Kırgız tarafından biri sınırda görüşme gerçekleştirdiler. Görüşme bittikten sonra Belediye başkanlar arkalarını dönüp sınırdan uzaklaşırken Kırgız askeri tarafından ateş edildi ve İsfara şehrin Belediye başkanı sırtından yaralandı. İki kez ameliyat olduktan sonra şuan BB'nın durumu stabil. Hatırlamam gerekir ki ateşkes ilan edilmişti. O zaman kim suçlu?!

Kırgız medyası bunlar hakkında tabii ki de yazmaz. O kendi yalanlarıyla meşgul ve halkını kin ve nefretle doldurmakla meşgul.

Kin ve nefret derken, yurtdışından (Rusya'dan) ülkesine dönen Tacikler Kırgızıstan'ın Oş şehrinde bulunan havaalanını transit olarak kullandılar ve çok üzücü ki Kırgız halkının şiddetine maruz kaldılar. Bazı Kırgız blogerları bunu gururla paylaşmakta ama medyası hala kendi ülkesini suçsuz göstermektedir.

Bir başka olay ise şöyledir. Kırgızıstan'ın başkenti Bişkek şehrinde yaşayan bir Tacik ailesine 100dan fazla kişi saldırdılar ve videosunu çekip gururla sosyal medyalarında paylaştılar. Ailenin zararı henüz bilinmemekte çünkü Kırgız yalancı medyası bu bilgileri saklamaktadır, kendilerini dünyaya melek olarak tanıtmaktadırlar.

Yurtdışında yaşayan Tacikler de aynısını yapabilir ama biz Tacik'iz, namuz, gurur, haysiyet ve dinimiz(İslam) böyle şeylere asla müsaade etmemektedir. Kendi dininden olan birine, hele ki bir aileye asla. Bunları anlatırken bir anda Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimi hatırladım. İlla ki okumuşsunuzdur, Ermeniler kendilerini suçsuz göstermek için medya ile çok çabaladılar, Avrupa'da yaşayan Türkiye vatandaşlarına 100 kişi x 1 kişiye saldırdılar. Aynı namussuzluğu maalesef bazı adı üstünde "Müslüman" Kırgızlar bize yaptılar.

Aynı zamanda hatırlatmak isterim ki biz Tacikler Kırgızlar'ın iyiliklerini unutmadık. Biz Kırgız medyası değiliz, ne olduysa onu söyl gerekir. Gerilim anında Tacikler'i güven içinde tutup sınırda savaş olduğu için Özbekistan'ın sınırına kadar götürenlere sonsuz teşekkürler, dualarımız sizinle.

Bizim kampanyamız kesinlikle Kırgız halkına yönelik değildir. Kin ve nefretle oluşturulan bir kampanya da değildir. Amacımız Kırgız yalancı medyasının durdurmasıdır. Halkına saygımız sonsuz. Teşekkürler!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.