Blaarmeersen Hekkenvrij!

Blaarmeersen Hekkenvrij!

1,088 have signed. Let’s get to 1,500!
Started

Why this petition matters

Lees hier onze volledige open brief. 

De afgelopen twee zomers ontsierden herashekken het Gentse recreatiedomein de ‘Blaarmeersen’. Wat begon als anti-corona maatregel dreigt nu een vaste constructie te worden om zogenaamde ‘zomerse heethoofden’ buiten te houden. Op 9 mei plaatste stad Gent opnieuw hekken rond de strandzone. Deze zomer zal de stad samen met Farys, beheerder van de Blaarmeersen en tevens de hekkenbouwer, onderzoek uitvoeren naar de plaatsing van een permanent hek dat vanaf 2023 de “proefopstelling” zou vervangen.

Wat ooit een zorgeloze plek was om van de natuur te genieten, aan sport te doen of te gaan zwemmen met de kinderen en vrienden, wordt opnieuw een versterkte burcht. Inclusief identiteitscontrole, toegangsbandjes en inkomgeld voor niet-Gentenaars.

De actiegroep ‘Blaarmeersen Hekkenvrij’ werd in het leven geroepen omdat we ons ernstige vragen stellen bij dit beleid. Als Gentenaars begrijpen we dat serieuze overlast en geweld nergens – en zeker niet in de Blaarmeersen – thuishoren, maar net de repressie en verkneutering van ons recreatiegebied zorgt ervoor dat de druk toeneemt en de sfeer verslechtert. We kunnen tientallen redenen bedenken waarom een permanente hekken niet de juiste oplossing of reactie is op incidenteel wangedrag tijdens uitzonderlijk warme zomerdagen.

1,088 have signed. Let’s get to 1,500!