Türkiye'deki ilaç firmalarına çağrı: Venezuela'daki sıtma hastaları için ilaç yardımı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Birleşmiş Milletler ve tarafına Zeynep Atılgan bu kampanyayı başlattı

Son zamanlarda Venezuela'daki durumları elbette ki bilmekteyiz. Bu ülkede açlık tavan yapmıştır. Tapiok denilen kök bitkisi ve türevleri haricinde yiyeceklere ulaşım olmamaktadır. Sıtma hastalığı yüzünden insanlar ölmektedir. Yaklaşık 410000 kişi sıtmadan hayatını kaybetmiştir. 600000 kişinin daha sıtmadan öleceği söylenilmektedir. 31.98 milyon nüfusa sahip olan bu devlet sınırları içerisinde bu ölümler oldukça fazladır. Lakin bu olaylar dolayısıyla ülkeye ABD ve Avrupa Birliği  ülkeleri tarafından ilaç ambargosu uygulanmaktadır. İNSANİ YARDIM SADECE DARBE KABUL EDİLİRSE ULAŞTIRILACAKTIR. Yani bu emperyalizm üstü kapalı bir soykırım yapmaktadır. Orta Doğu'daki zulme yeterince aşinayız. En azından iç savaşın eşiğindeki bir ülkedeki gariban vatandaşlara destek olalım. Dini dili ırkı ne olursa olsun mazlum, mazlumdur. Türkiye'de gücü yeten kurumları, vakıf ve fonlarını sağ duyuya çağırıyorum. Yardım dahi edemiyorsak yanlışa yanlış deme erdeminde olalım kardeşlerim. Bu yapılan ambargoları kınayalım. Elimizden geliyorsa, imkan varsa sıtma ilacı gönderelim, erzak yardımı yapalım. Tekrar ediyorum mesele politika ya da popülarite değil ; İNSAN HAK ve HÜRRİYETİDİR.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.