Birleşmiş Milletler, Suudi Arabistan’ı İnsan Hakları İhlalinden Sorumlu Tut!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 300.000.

300.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

Suudi Arabistan, barışçıl bir şekilde hükümetin kadınlara yönelik davranışlarını protesto eden 10’dan fazla kadın hakları aktivistini tutukladı.

Suudi arkadaşlarımız ile birlikte, Birleşmiş Milletler’in Suudi Arabistan’ı insan hakları ihlalinden sorumlu tutmasını talep ediyoruz.

Kadınların araba sürmesini yasaklayan, seyahat ederken veya basit bir kararı alırken bile bir erkekten izin almasını gerektiren yaptırımlara karşı Suudi kadınlar, geçmiş yıllar içerisinde birçok kampanya yürüttüler. Bu yaptırımlar, kadınların topluluk içerisindeki davranışlarından tutun, en temel sorumluluklarını yerine getirebilme becerilerini sınırlandırmaya kadar uzanarak, kadınları cinsiyete dayalı istismara karşı son derece güçsüz ve savunmasız bir hale getirmektedir. Bu şartlar altında yaşamak istemeyen ve ailelerinden kaçan kadınların da hapse atıldığına ise birçok kez şahit olduk.

Şimdi ise baskıcı ve kadın haklarını ihlal ettiğine inandıkları bu acımasız yaptırımlara karşı oldukları için Suudi aktivistler hükümet tarafından tutuklandılar!

Tutuklamalar, sürüş yasağına tepki gösteren Suudiler’e bir misilleme olarak, bu yasağın kaldırılmasına sadece birkaç hafta kala yaşandı. Bu gelişmeler sonrası aktivistler daha fazla tutuklama olabileceği korkusuyla yaşıyorlar. Tutuklananlar ise yasal temsilci seçme hakları ellerinden alınmış bir şekilde hala hapisteler.

Birleşmiş Milletler, yalnızca insan hakları çalışmaları nedeniyle tutuklanan tüm Suudi aktivistlerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep etmek için gücünü kullanmalıdır!

Şimdi lütfen sadece 1 dakikanı ayırarak Global Kadın Hareketi (Women’s March Global) ve Suudi Kadınlara Özgürlük Koalisyonu’na (Free Saudi Women Coalition) bir imza ile destek ver!