Bir maden ocağı 75 bin ağaç eder mi?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kırklareli Vize’ye bağlı Soğucak köyüne 2.200 metre mesafede bulunan patlamalı kalker ocağının kapasitesinin artırılması için 74 bin 916 ağaç kesilecek. Orman vasfı taşıyan proje alanı ayrıca içilebilir yer altı su kaynakları ile de zengin!

Sizce de bir taş ocağı, o güzelim 75 bin ağaç eder mi?

Kalker ocağının kapasite artışı için tesis yetkilileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu ve bakanlık kapasite artışı için "OLUMLU "  sonuç bildirdi. Ancak kapasite artışı yapılması istenen yer çevre düzeni planlarında “Orman Alanı, “Yeraltı Suyu Besleme Alanı” ve “Tarımsal niteliği sınırlı alanlar” olarak geçiyor.

Proje hayata geçerse 74 bin 916 ağacın kesilmesi planlanırken, içilebilir su kaynakları ise yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalacak.

Hep birlikte harekete geçerek ağaçlarımızı yani geleceğimizi kurtarabilir, sadece Trakya'nın değil, tüm Türkiye'nin haberdar olmasını sağlayabiliriz.Lütfen kampanyayı imzala ve hatta paylaş ki duymayan kalmasın.

Umutla,

Bugün Fatma imzanı bekliyor!

Fatma Caner bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bir maden ocağı 75 bin ağaç eder mi?». Fatma ve imza atan diğer 397 kişiye katıl.