Mersin içerisinde yer alan kıyı şeridinde yapay resif uygulamasının yapılması ve geliştirilmesini istiyorum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Gitgide tükenen balık populasyonu arttırılarak amatör balıkçılıkçlığın geliştirilmesi, yasa dışı trol balıkçılığının ve yasa dışı ağlarla yapılan balıkçılığın önlenmesi, doğal zenginliğinin korunması ve geliştirilmesi, balıkçılar için yeni av sahaları yaratılması, sportif balıkçılığın geliştirilmesi önemlidir. Mersin'de binlerce amatör balıkçı bulunmakta ve bu sayı gün geçtikçe artmaktadır. Yasadışı avcılık, trollerle yapılan avclık, deniz kirliliği vb. etmenler amatör balıkçının avlayacağı balık çeşitliliğini ve miktarını kıyı şeridinde her geçen yıl azaltmaktadır. Dünyada birçok ülkede uzun yıllardır uygulanan ve ülkemizde Saros, Edremit, Yalova, Erdemli, Yumurtalık, Karataş, Bodrum, Kuşadası, Altınoluk, Ocaklar vb. yerlerde uygulanan yapay resif projeleri gibi Mersin kıyılarında bilimsel olarak uygun bulunacak yerlere projenin uygulanmasını ve geliştirilmesini istiyoruz.

Bugün Öner imzanı bekliyor!

Öner Gülbahar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bir imzada sen at #Mersin deniz yaşamı canlansın!». Öner ve imza atan diğer 2.098 kişiye katıl.