İNEBOLU'DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN, BARINAK İSTİYORUZ.

0 have signed. Let’s get to 500!

Biz İnebolu'ya geldigimizde; havası, suyu, güzel manzarasından çok, burada yaşayan aciz ve zavallı hayvanları gördük ve içimiz parçalandı.  İnsanların  umursamaz ve sorumsuz olduklarını gördük. Bir kaç hayvanseverden; kötü çok kötü hikayeler duyduk. Ailecek bu durumdan çok etkilendik ve bir çözüm yolu aradık. Ancak olayın bizi aştığını, belediyenin bu konuda çözüm bulması gerektiğini anladık!
Dokuz tam  yavrusu olan bir anne köpeğin; (memeleri yerlere sarkmış ama bir damla sütü kalmamiş. Neden sütü kalmamış? Çünkü karnı aç. Çöplerde yeterli değil. Karnını doyuramıyor ve bebeklerini de doyuramıyor.) biz geldiğimizden beri tam tamına yavrularından  yedisinin araba altında kalarak can çekişerek can verdiğine şahit olduk!..Her duyduğumuzda; yardıma gittiğimizde, çok geçti. sadece birinin hayatını kurtarabildik.
Bu şekilde çok hayvan var.  Bölgedeki, bütün hayvanlar  aç ve korunmasız.Halkın dörtte üçünden fazlası için, hayvanların bu durumunun hiç bir önemi yok!
Bir haftada 7 yavrusunu kaybeden anne köpek bizden resmen yardım ister bakışlarla; yavrularını yanımıza getirdi. Ancak biz döndükten sonra; son kalan bu 2 yavrunun akıbeti ne olacak?! düşünmek bile istemiyorum. İki yavruyu kurtarsak bile, sokaklarda bu şekilde yüzlerce hayvan var.
Dün İneboluda - Abanaya gitmeye karar verdik ama yollarda gördüğümüz hayvanların durumu daha da içler acısıydı.  Anladık ki bu yörelerin halkı sokak hayvanlarına hiç ama hiç değer vermiyor. Gördüklerimizi kelimelerle anlatmak çok zor.
Her sene fındık döneminde köylere alınan köpeklerin, hasat bitince sokağa bırakıldıklarını, açlığa terketedildiklerini de duyduk. Bu yüzden hayvanların sayısı çok fazla. Hiç bir kısırlaştırma işlemi yapılmamış.
Belediye başkanlarımızdan bu konu da duyarlı davranmalarını ve bu köpekler için bir barınak yapılmasını, bunun için her türlü desteği sağlamalarını  rica ederiz.

Today: figen is counting on you

figen erdogan needs your help with “BİR HAYVANSEVERDEN MEKTUP! Önce telefon açtı ve hüngür hüngür ağladı..çok zor sakinleştirdim..... : İNEBOLU'DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN, BARINAK İSTİYORUZ.”. Join figen and 447 supporters today.