Binlerce Fenilketonüri için vergi indirimi yapılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Fenilketonüri kalıtsal bir metabolik hastalıktır. Bu hastalıkla doğan çocuklar proteinli gıdalarda bulunan fenilalanin isimli bir amino asiti metabolize edemezler. Sonuçta kanda ve diğer vücut sıvılarında artmış olan fenilalanin ve onun artıkları çocuğun gelişmekte olan beyninde hasar yapar ve ileri derecede zihinsel özürlü olmasına ve sinir sistemini ilgilendiren daha birçok belirtinin ortaya çıkmasına neden olur.

Yasak gıdalar; et ve et ürünleri,süt ve süt ürünleri,bakliyatlar,tahıllar. Meyve ve sebze ise kısıtlı tüketebiliyoruz. Biz bu ürünleri Türkiye' de bulamadığımız için tüketemiyoruz. Türkiye de üretim az hasta sayısı fazla iken yurt dışında hasta sayısı az üretim fazladır. Ürünleri bulmakta güçlük çekiyoruz. GÜMRÜK VERGİSİ İNDİRİMİ TALEP EDİYORUZ. GEREĞİNİN YAPILMASINI ARZ EDERİM. Linkteki siteden ürün fiyatları yer almaktadır.

Bugün fırat imzanı bekliyor!

fırat erzen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Binlerce Fenilketonüri için vergi indirimi yapılsın». fırat ve imza atan diğer 285 kişiye katıl.