Tüm şekerli ürünlerin etiketlerinde pancar ya da mısır şekeri mi olduğu yazsın.

0 have signed. Let’s get to 100!

Dünyada mısır şekerinin, obezite, hipertansiyon, diyabet, kanser dahil pek çok sağlık sorunlarına yol açtığı konusunda pek çok rapor ve kanıt bulunmaktadır. Pancar şekerinin ise bu tür sağlık sorunlarına yol açmadığını biliyoruz ve bu yüzden sağlıklı pancar şekeri yemek istiyoruz. Ancak, piyasada satılan şekerli ürünlerin içinde üretici firmaların pancar şekeri mi yoksa mısır şekeri mi kullandığını bilme şansımız yok maalesef çünkü etiketlerinde yazmıyor ve böyle bir zorunluluk da ülkemizde yok.

Bu durum halk olarak bizlerin sağlığı açısından dezavantajlı bir durumdur. Devletin en önemli görevlerinden birinin halkın sağlığını gözetmek olduğuna inanarak, devletimizin sağlığımızı zararlı mısır şurubundan korumak amacıyla bütün şekerli ürünlerin etiketlerinde mısır şurubu mu yoksa pancar şurubu mu kullanıldığının belirtilmesinin zorunlu hale getirilmesini saygılarımızla rica ederiz. Ne yediğimizi bilmek istiyor ve bunun bir vatandaşlık hakkı olduğuna inanıyoruz.

Sağlıklı Yaşam Platformu

Today: Sağlıklı Yaşam Platformu is counting on you

Sağlıklı Yaşam Platformu needs your help with “Binali Yıldırım: Tüm şekerli ürünlerin etiketlerinde pancar mı mısır şekeri mi olduğu yazsın.”. Join Sağlıklı Yaşam Platformu and 34 supporters today.