TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DERSİ YÜRÜRLÜĞE GİRSİN!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

BİMER:Öncelikle ülkemizde ciddi bir sorun olan Şiddet ve çocuk istismarı ile ilgilidir bu paylaşım. Biz Adnan Menderes Üniversitesi  öğrencileri olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu talebimizi gerçekleştirme isteminde bulunduk.

Duyduk ki ilkokul öğrencilerine bazı dersler zorunlu hale getirilecek. Biz de istedik ki ülkemizde gündemde olan temel sorunun bir an önce çözülmesi için şuan seçmeli olan ama okutulmayan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dersini yürürlüğe koymak. En azından okul çağına gelmiş çocuklara bu eğitim başlatılmalı, şimdiden çocuklarımız bilinçlenmeli, ortaokul - lise öğrencilerine dahi bununla ilgili zorunlu veya seçmeli ders kontenjanı açılmalıdır. Bu kontenjan açılıp ders yürürlüğe girerse eğer göreceğiz ki ileri zamanlarda  şiddet de, çocuk istismarı da bir nebze olsun azalacak, çocuklarımız&gençlerimiz şiddete karşı bilinçlenecek ve bunun sonucunda kendilerine yapılan veya yapılacak olan her türlü şiddet veya istismara karşı çıkabilecek duruma geleceklerdir.

• Yaptığımız araştırmalar sonucu  şiddet ve çocuk istismarının temel sebeplerinden biri de eğitim.
  • Peki Bu Eğitim Sonucunda neler olacak:
  • *Çocuklarımız; kadın ve erkek eşitliğini kavrayacak.
  • *Kadın veya erkeklerimiz birbirine sözlü veya fiziksel şiddette bulunmayacak. Daha bilinçli bir toplum oluşacak
  • Unutmamalıyız Ki Şiddet sadece fiziksel bir şeyden ibaret değil; kullanılan söz, atılan bakış, kadının veya erkeğin karşısındakini kısıtlaması, onu giyme, bunu yapma, şunu söyleme.. Yaptığımız her şey şiddete örnektir.. Bunları okurken bile yazdığımız şeylerin şiddet olduğu bilincine yeni varıyoruz. Bu dersi açmakla birlikte sadece önümüzdeki nesil değil; biz de şiddetten kendimizi koruyacak kadar bilinçleneceğiz..
  • Gelin bize destek verin ve bir nesil şiddet görme tehlikesinden kurtulsun. Artık kadınlarımız ölmesin. Bu kampanyayı imzalayarak bize destek olabilirsiniz. Şimdiden destekleyen , desteklemeyen herkese çok teşekkür ederiz.

Bugün Özlem imzanı bekliyor!

Özlem Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BİMER: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dersi Yürürlüğe Girsin!!». Özlem ve imza atan diğer 691 kişiye katıl.