TCDD RANT REZİLLİĞİ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

“İlgili makama;
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yollarından Ocak ayının ilk haftasına ait Ankara-Kars treni yataklı vagon bileti almak istedim. Ancak, belirttiğim zamana ait yataklı vagon biletleri “satılmış” olarak sisteme girildi. Konuyla ilgili yapmış olduğum araştırmalar neticesinde biletlerin TCDD tarafından daha önceden turizm acentelerine satılmakta olduğunu öğrendim.Standart ücreti 100 lira olan yataklı vagonla yapılan yolculuğun Turizm acenteleri tarafından çok uçuk fiyatlar karşılığında vatandaşa sunulduğuna dair deliller ektedir. Trenin hangi kısmı olursa olsun turizm şirketlerine satılması rant oluşturmaktadır. Vatandaşın hizmetine sunulmuş, kamu hizmeti, kamu yararı düşünülerek kurulmuş olan bir kamu kurumunun, devletin vatandaşa sunmuş olduğu bu ulaşım hizmetini şirketlerin rant saikine aldanmak suretiyle engellemiş olması bir hizmet kusurudur.Ayrıca, TCDD ile yapmış olduğum görüşmelerin neticesinde Ocak ve Şubat ayarına ait tüm Ankara-Kars treni yataklı vagon kısmının henüz sistemde dahi görünmemesine rağmen aylar öncesinden rant saiki taşıyan turizm şirketlerine satıldığı bilgisini teyit ettim.
Talep: Cumhurbaşkanlığı/Başbakanlık kurumlarından konu ile ilgili araştırmaların yapılarak, Ocak-Şubat aylarına ait , vatandaşın yataklı ve kuşetli vagon hizmetinden yararlanmasını engelleyen idari işlemin ortadan kaldırılmasını talep ediyorum.”•   Oy verin bu rezilliğe son verilsin!

Bugün Burak imzanı bekliyor!

Burak GÜNGÖR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bimer: TCDD RANT REZİLLİĞİ!». Burak ve imza atan diğer 17 kişiye katıl.