BİR İMZA DEGİSTİRİR HER SEYİ FMF HASTALARINA YARDIM ET MALULEN EMEKLILIK HAKKI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

FMF (Famillial Mediterranean Fever) yani ülkemizde bilinen adıyla Akdeniz Atesi hastalığı genetik bir hastalık olup tekrarlayan ataklarla kendini gosterir. Ataklar esnasında asırı duyarlılık, karın bolgesinde şişlik ve asırı agrı, göğüs ve eklemlerde asırı agrılar ile kendini belli eder. Karın bolgesi ağrıları genellikle apandisit ile karıstırılır ve bu nedenden dolayı FMF hastaları genelde apandisit amelıyatına alınır. Halbuki apandisit ile hastalık birbirinden tamamen faklıdır. Yasam kalitesinin önemli ölçüde düşmesine sebep verir. Ataklar genellikle 3 - 4 gün sürer. Atak esnasında işgücünde önemli düşüşler yasanır. Buda işveren açısından önemli bir işgücü kaybını demektir. Özellikle fiziki işlerde calışanlar için atak esnasında çalışmak hem tehlikeli hemde imkansiz hale gelmektedir. FMF hastalığında ataklardan daha çok amiloidoz (biriken ve o organda hasar yapan bir madde) gelişmesinden ve buna bağlı böbrek yetmezliği oluşmasından korkulur. Amiloidoza bağlı oluşan böbrek yetmezliğinde böbrekten ciddi miktarda protein kaçağı olur ve ellerde, ayaklarda şişme meydana gelir. Bu durum böbrek yetmezliğinden ölüme sebebiyet vermesi gibi ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Bilinen bir tedavisinin olmaması, ciddi derecede sağlık sorunları olusturarak yasam kalitesinin düşürmesi ve Colcium adı verilen ve sadece atakları önlemeye yönelik bir ilaci olan bu hastalığın mağlulen emeklilik katagorisinde değerlendirilmesini istiyorum. Hastalıga sahip yada sahit olan herkesi bu kampanyaya katılmaya ve bu kampanyayı olabildiğince yaymaya davet ediyorum

Bugün alican imzanı bekliyor!

alican aluç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bimer@basbakanlik.gov.tr: BİR İMZA DEGİSTİRİR HER SEYİ FMF HASTALARINA YARDIM ET MALULEN EMEKLILIK HAKKI». alican ve imza atan diğer 41 kişiye katıl.