Petition Closed

Genel Müdürlük

Konu: 3 No'lu Tebliğ

Sayın Durali Koçak,

Sizi öncelikle tebrik ediyor, yepyeni kurulan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün son bir yılda gerçekleştirdiği yapılanmanın hızla meyvelerini vereceğine inancımızı bu dilekçe vesilesi ile iletmek istiyorum.

Genel Müdürlüğünüz fevkalade özenle çalıştı, titizlikle talepleri, öneri ve itirazları topladı ve 20 Haziran 2012 günü Ankara'da balıkçı örgütleri, balıkçı dernekleri, kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer, akademisyenler ve STK'ları toplayarak bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Ancak bu istişare toplantısı ertesi yayınlanması beklenilen ve 2012-2016 yılları arasında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun uygulamalarını içeren sirküler, ya da diğer adıyla 3 No'lu Tebliğ, halen yayınlanmadı.

Balıkçılarımız yeni sirküler ile gelecek, gelebilecek yeni düzenlemelerin ışığında yapabilecekleri bir yatırımı, bugün kulisleri dolduran dedikodularının huzursuzluğunda gerçekleştirmekteler.

Denizlerimizin, balığımızın, sucul hayatın sürdürülebilirliğine gönül vermiş, İstanbul'un denizinin, İstanbul'un lüferinin tasasında biz Fikir Sahibi Damaklar için yeni sirkülerin korumacı bir yaklaşımla kaleme alınmış olması; yeni düzenlemelerin arasında Adalar bölgesinin rezerv alan ilan edilmesi ve İstanbul Boğazı'nın gırgır ve çevirme ağlarına kapatılması gibi yasakların yer alması önemli olmakla beraber... balıkçımızın içerisinde olduğu bu belirsiz durumun acilen giderilmesi gerektiğine dair inancımız da fevkalade yüksektir.

Balıkçılarımızla beraber her gün Resmi Gazete açıp, "bugün de yayınlanmadı" diyoruz!

Sayın Koçak,

3 No'lu Tebliğ'in ne zaman yayınlanacağını merak etmekteyiz. Bizi bilgilendirmenizi rica ederim.

Hürmetlerimle,

This petition was delivered to:
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
    Bimer aracılığı ile GTHB
    Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü

Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar started this petition with a single signature, and now has 43 supporters. Start a petition today to change something you care about.