Kampanya Kapatıldı

CAM FİLMİ YASAĞI KALDIRILSINNN...!

Bu kampanya 4.073 destekçiye ulaştı

Cam filmlerinin  faydaları

1) Kaliteli cam filmleri UV engelleme özelliğine sahiptir. UV-A, UV-B, UV-C ışınları güneş tarafından yayılan, atmosfer tarafından kısmen engellenen ve insan sağlığı için zararlı etkilere sahip ışınlardır. Bu ışınlara yüksek dozda ve uzun süre maruz kalınması güneş yanıklarına, çeşitli cilt rahatsızlıklarına sebep olabilmekte hatta cilt kanseri görülme riskini arttırmaktadır. Uygun nitelikte ve kalitede cam filmi kullanılması bu risklerin azaltılmasına yardımcı olacaktır.

2) İklim olarak sıcak olan Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yılın neredeyse 7-8 ayı havalar çok sıcak seyretmekte, araçlarda klima kullanımı yaygın olarak tercih edilmektedir. Araç içinin soğutularak daha konforlu bir ortam oluşturulmasına katkı sağlayan klimalar enejrjilerini motordan alırlar ve motorun gücünün yaklaşık %10 ile %15 düşmesine sebep olurlar. Bu meydana gelen düşüş daha fazla yakıt harcanarak dengelenmekte, bunun sonucunda yakıt sarfiyatında artış gözlemlenmektedir. Cam filmi kullanımı ile yakıt sarfiyatında tasarruf sağlanması sağlanacak, böylece aile bütçenize ilave bir katkı olacaktır.

3) Bu açıdan ülkemizin geneline bakıldığında; her gün ortalama 800-900 yeni aracın trafiğe çıktığı görülmektedir. Ayrıca zellikle yaz aylarında tatil amacıyla güney illerimizde nüfus artış göstermekte buna bağlı olarak yaz aylarında araçlarda klima kullanımı ciddi bir seviyeye ulaşmaktadır. Aile bütçesine yapılacak bu küçük katkının ülke ekonomisine de olumlu yönde yansıyacağı kesindir.

4) Tüm gün güneşin kavurucu sıcaklığında bekleyen bir arabaya hiç bindiniz mi? Bu konuda mutlaka tecrübeniz vardır. Koltuk, döşeme, direksiyon ve vites topuzuna dokunduğunuzda elinizin nasıl yandığını hatırlıyor musunuz? Eğer aracınız siyah renk ise vay halinize... Camları açıp hareket ettiğinizde adeta fırın gibi sıcak havalar aracınızın içini doldurur, klimayı açtığınızda da yaklaşık 5-10 dakika sonra ortamın serinlemeye başladığını hatırlamışsınızdır. İşte bu konforsuz ortamı iyileştirmenin yolu cam filminden geçiyor. Böylece hem aracın için çok ısınmayacak, hem de klimayı çalıştırmanız halinde aracın içi kısa sürede soğuyacaktır.

5) Güneşe maruz kalan döşemelerin deforme olduğunu, kumaşların solduğunu ve plastik yüzeylerin zamanla çatladığını biliyoruz. Cam filmi aracınızın iç döşemesini güneşin bu zararlı etkilerinden koruyacak, hem sizi ilave masraflardan kurtaracak hem de ulusal bazda daha az atık madde oluşmasını engelleyerek tasarrufa katkı sağlamış olacaktır.

6) Araç camları herhangi bir darbe veya kaza anında ufalanarak dağılmaktadır. Bu özelliği neticesinde ufalanan cam parçaları araç içerisinde bulunan yolcuların ciddi şekilde yaralanmasına sebebiyet vermektedir. Ayrıca aracın yan yatması, takla atması ve bu şekilde sürüklenmesi halinde özellikle yüz bölgesine ciddi zararlar vermektedir. Cam filmi kaplanmış bir cam, bu gibi durumlarda kırılsa dahi dağılmayacaktır. Vücudunuzla temasında da hi iç tarafta koruyucu bir tabaka olarak görev yapacağından yaralanmaların da önüne geçmiş olacaktır.

7) Park halindeyken veya kırmızı ışıkta beklerken kapkaç vb. tatsız olaylara maruz kalma ihtimali vardır. Hırsız ve kapkaççılar kapınız açıksa kapıyı açabileceği gibi camı kırmak suretiyle de çirkin amaçlarına ulaşmayı denedikleri bilinmektedir. Normal bir araç camı hemen dağılırken, cam filmi olan bir araç camının kırılması oldukça zor olacağından güvenlik açısında da oldukça faydalı olduğu değerlendirilmektedir.

Bütün bu faydaları göz ardı edilerek ilgili yasa maddesinin içeriğinin değişmesinin yerinde olmadığını kanaatine vararak cam filmi yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz..

Bugün Eda imzanı bekliyor!

Eda Aydn bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bilim sanayi ve teknoloji bakanı FARUK ÖZLÜ: CAM FİLMİ YASAĞI KALDIRILSINNN...!». Eda ve imza atan diğer 4.072 kişiye katıl.