YUNUSELI HAVAALANI KAPATILMASIN!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Yunuseli Havaalani Tum Vatandaslara acik olan ve Cumhuriyet tarihinden baslayan bir tarihe sahip Turkiyedeki tek sivil havaalani ve inis seridi dir. 1925 yilinda Ataturkun emri ile kurulan THK BURSA subesine Bursa li vatandaslar tarafindan toplanan bagislar ile alinan bu arsa buyuk fedakarliklar sonucunda kurulmus ve %100 halkin parasi ile kurulmustur.1925 ile 1935 yillari arasinda Yine vatandaslar para toplayarak TSK ne 14 Adet ucak alarak teslim etmislerdir.Bu meydana Sabiha Gokcen inerek ilk ucak ucusunu gerceklestirmis ,Bursa li rekortmen Pilot Emir Ali Yildiz burda bir cok ucus gerceklestirmistir.

2017 yilindan itibaren tekrar acilan bu meydanTuristik ucuslar icin,pilot egitimleri  icin hali hazirda kullanilmakda ve Bursa nin tanitimina hizmet etmektedir. Ayni zamanda stratejik oneme sahip sehrin icindeki bu 1400 donumluk alan Afad vb.. durumlarda Bursali vatandaslarin siginabilecegi en guvenli ve yakin alandir.Stratejik onemi cok buyuktur. Unutulmamalidir ki buyuk afet durumlarinda bu tur alanlar askeri helikopterlerin sehir e ivedi ulasmasi icin onemli oldugu gibi orman yangini ve ambulans helikopter icinde onemlidir. Avrupa ve Amerika da cok sayida ornegi olan fakat Turkiye deki tek halka acik havaalani olan bu Havaalani Bursa nin imajini ve kalitesi yukseltebilecek kapasite ve imkana sahip cok onemli bir meydan ve Bursalilarin yeridir.

Herkesin bu kampanya ya katilarak destek vermesini ve alanin insaat vb. sekilde rant olarak gorulmemesi ve Bursa ya kotuluk edilmemesi icin destegini bekliyoruz.

Bugün Burak imzanı bekliyor!

Burak Yürekli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «bilgi@yureklihavacilik.com: YUNUSELI HAVALANI KAPATILMASIN». Burak ve imza atan diğer 224 kişiye katıl.