FABRİKASYON OLMAYAN MERCEKSİZ BEYAZ FARLAR YASAKLANSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Trafikteki bencilliğe ve kural tanımazlığa dur de. Yasak olmasına rağmen anlamsızca kullanılan, hiçbir amacı olmayan ve sadece lüks araçlara özenerek kullanılan merceksiz beyaz farlar senin, çocuğunun, annenin, babanın, abinin, ablanın, kardeşinin, kısacası sevdiğin herkesin hayatını tehlikeye atıyor. Özellikle geceleri dikiz aynasına yansıyan bu farlar geçici körlük etkisi yaratarak, ışığın yansıdığı noktadan başka bir noktaya baksanız dahi 10-15 saniye boyunca yarattığı olumsuz etkiyi devam ettiriyor.

Araç muayenelerinde bu tip araçlar muayeneden geçemiyor. Bu nedenle sürücüler muayeneye girmeden önce bu farları sökerek mevzuata uygun farlarla değiştiriyor ve muayene sonrası bu farlar tekrar araçlara monte edilerek trafik güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

Bu farlara yönelik cezai uygulamanın, kullanıcıları bağlamasının etkili olmadığı aşikar. Bu nedenle T.C. Ulaştırma Bakanlığı ve T.C. İçişleri Bakanlığı'nı, bu farların uygulamalarının yapıldığı işletmelere yönelik denetimlerini arttırması ve bu müesseselere yönelik cezai işlem uygulaması için göreve davet ediyoruz.

Hiç kimsenin kendi özel zevkleri ve hevesleri uğruna trafikte senin ve sevdiklerinin hayatını tehlikeye atmasına izin verme. Trafikteki zorbalığa sessiz kalma!

Bugün Berk Cihan imzanı bekliyor!

Berk Cihan Bozkuş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «bilgi@ubak.gov.tr: FABRİKASYON OLMAYAN MERCEKSİZ BEYAZ FARLAR YASAKLANSIN». Berk Cihan ve imza atan diğer 18 kişiye katıl.