Wikipedia engeli kaldırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Wikipedia'ya Türkiye'den erişim, henüz hangileri olduğu açıklanmayan bazı makaleler gerekçe gösterilerek engellenmiştir.

Wikipedia'da içerikler alanında uzman internet kullanıcıları tarafından girilir ve eğer yanlış olduğu düşünülen bir içerik varsa bu içerikle ilgili Wikipedia sayfası üzerinden hızlıca itiraz edilebilir, şüpheli içerik etiketi konabilir. Bu sayede okuyucuları ilgili makaledeki içeriğin şüpheli veya tutarlı olmadığını, makaleyi okurken görebilirler.

Ayrıca Wikipedia'daki makalelerin her birinin tekil adresi bulunmaktadır ve eğer bir makale sorunluysa sadece o makaleye erişim engellenebilir.

BTK bunun yerine tüm Wikipedia'ya erişimi bloklayarak milyonlarca ansiklopedik makaleyi Türkiye'deki kullanıcının erişimine ve bilgisine kapatmış, şu anda yeryüzünün en gelişmiş dijital kütüphanesi ve ansiklopedisi sayılabilecek bu ortamda çalışmayı engellemiştir.

Bunun ülkemizin eğitimine olumsuz katkıları hayal edilemeyeceği gibi, temel bir insan hakkı olan bilgiye erişim hakkına da aykırıdır.

Bu hususta BTK yasaklanmaya konu olan makaleleri açıklamalı, gerekliyse sadece ilgili makalelerde işlem yapmalıdır.

Wikipedia’nın genelindeki tüm makalelere konmuş olan erişim yasağı kaldırılmalıdır.

Bugün Guney imzanı bekliyor!

Guney Hanedan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu : Wikipedia engeli kaldırılsın.». Guney ve imza atan diğer 89 kişiye katıl.