Türkiye'de upload hızları artsın,AKK kalksın !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Arkadaşlar 1 Mayıs sonrası AKN aşıldığında upload 1 Mbit' e mi inecek? Eğer böyleyse BTK'ya hep beraber bir metin hazırlayıp başvuralım. Superonline upload'ta AKN uyguluyor, bunun son bulmasını isteyelim. Artık hepimiz bulut hizmetlerini kullanıyoruz. 60 GB'lık bir veri yüklesek AKN'den dolayı download hızımız da aşağı iniyor, bu resmen haksızlık. Kimi arkadaşlarımız twitch'den yayın yapıyor mesela. Kendi hazırladığı videoları youtube'a yükleyen insanlar var. Ama bu konuda en ufak bir düzenleme bile yok. Bence bu forum bunu da başarır ve upload konusundaki bu saçmalığı ortadan kaldırır. İkinci konu upload hızları konusu. Kullandığım paket 5 Mbit upload hızına sahip. Download hızları artmışken, yurtdışında binlerce firma 25Mbit-30Mbit upload hızı verirken Türkiye'de 5 Mbit saçmalık değil de nedir? Bunun da download hızına orantılı olması gerekmez mi? Hadi ADSL'den fiziken mümkün değil diyelim, peki fiber de? VDSL'de? kablonetde?

Benim önerim:

1) Upload'ta AKN uygulanmasın, hiç bir şirket uygulamasın.

2) Upload hızları download hızlarına göre yeniden düzenlensin, oranla artırılsın.

En azından şöyle bir düzenleme şimdilik herkesi memnun edecektir.

• 1000 Mbit DL/64 Mbit upload
  • 500 Mbit DL/32 Mbit upload
  • 100 Mbit DL/25 Mbit upload
  • 50 Mbit DL/16 Mbit upload
  • 25 Mbit DL/8 Mbit upload
  • 16 Mbit DL/5 Mbit upload
  • 8 Mbit DL/3 Mbit upload

Lütfen değerli fikirlerinizi siz de paylaşın.

Şikayet adresi:

Hazırladığım metin:

Sayın Yetkililer,

Tüketiciler olarak hiç de adil olmayan Adil Kullanım Kotası (AKK)'nin kaldırılmasını talep etmiştik.
Çağrımız yanıtsız kalmadı ve kademeli de olsa download(indirme) konusunda gerekli adımlar atıldı ve bundan dolayı memnunuz.
Ancak, upload(yükleme) konusunda maalesef hiç bir adım atılmamıştır. Bugün bazı şirketler upload konusunda AKN uygulamaktadır. Bu konuda BTK’nın herhangi bir yaptırımı veya regülasyonu yoktur.
Artık günümüzde upload da download kadar önemlidir. Bulut bilişim hizmetlerinden yararlanmak, youtube vb. gibi ortamlara video yüklemek, twitch yayıncılığı yapmak için upload konusu önem taşımaktadır.
Upload konusunda Mayıs 2017’den sonra kota geçildiğinde upload hızı 1 Mbit’e düşürülecektir. Üstelik şirketler upload kotasının aşılması durumunda download hızını da düşürmektedir.
Biz tüketiciler olarak, upload hızlarının download hızlarıyla tıpkı kotalarda olduğu gibi uyum içerisinde olmasını ve AKN’nin uygulanmamasını talep ediyoruz.
1. Upload’ta AKN kaldırılsın. (sadece bir şirket uploadta AKN uygulamaktadır.)
2. Upload hızları aşağıdaki şekilde download hızları ile orantılı olsun.

1000 Mbit Download/64 Mbit upload
500 Mbit Download/32 Mbit upload
100 Mbit Download/25 Mbit upload
50 Mbit Download/16 Mbit upload
24 Mbit Download/8 Mbit upload
16 Mbit Download/5 Mbit upload
8 Mbit Download/3 Mbit upload

Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

Bugün Samed imzanı bekliyor!

Samed Yüce bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu: Türkiye'de upload hızları artsın,AKK kalksın !». Samed ve imza atan diğer 24 kişiye katıl.