0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Eti Cicibebe'nin Annelik Bir Maratondur isimli; anne-bebek güvenli bağlanmasını zedeleyen, anneleri yemek yedirirken "bebeğinin arkasından koşması" gerektiği mesajını veren, son derece sağlıksız, işlenmiş ve şeker içeren bisküvisini özendiren reklamının acilen TV'lerde yayınının kaldırılması gerekmektedir. Ülkemizde T.C.Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm çocuk hekimlerinin ortak görüşü özellikle 0-1 yaş arasında ama genel olarak da bebeklik ve çocukluk çağında "şeker" ihtiva eden hazır, paketlemiş ve işlenmiş bisküvi, çikolata, bebek bisküvisi vb gibi ürünlerin bebek ve çocuklara asla verilmemesidir. Ayrıca bebekler anneleri tarafından "zorla" yedirilmek durumunda değildir. Bebeğin arkasından koşulması, zorla ve oyunla yedirilmeye çalışılması anne-bebek arasından kurulacak olan güvenli bağlanmayı bozar. Reklamda "anne" değersizleştirilmiş, annenin tek görevi çocuğuna zorla arkasından kovalayarak son derece sağlıksız bir besin olan cicibebenin yedirilmesi olduğu sözde şirinleştirilerek anlatılmaya çalışılmıştır. Reklamda tüm gelişmiş ülkelerde yasaklanan yürüteç de kullanılmış ve aynı reklam içerisinde yaklaşık 3 farklı son derece yanlış mesaj gönderilmiştir.

Bebeklerin sağlıklı beslenmesini ve zorla/oyunla kandırılmadan yemek yemesini savunan biz ebeveynler ETİ CİCİBEBE'nin bu yanlışından ivedilikle dönmesini ve reklamı acilen kaldırmasını talep ediyoruz.

Bugün Nil imzanı bekliyor!

Nil Nurlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «bilgi@etietieti.com: Eti Cicibebe'nin bebeklerin sağlıksız beslenmesini özendiren son reklamı yasaklansın!». Nil ve imza atan diğer 821 kişiye katıl.