Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 7.131 destekçiye ulaştı

"İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 1996 yılında, Türkiye’de üniversite yaşamında yeni bir soluk getirmek amacıyla kuruldu. Bilimin temel amacının bireyin mutluluğu olduğu inancıyla yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi kurucuları, birbirinden farklı düşünce, inanç ve hayat biçimlerinin hoşgörü içerisinde yan yana yaşadığı, evrensel değerlerle donanmış kültürel ve bilimsel bir ortam oluşturdu. Öğretim dili İngilizce olan üniversite, gerek topluma değer katan, öğrencilerine “gerçek” bir üniversite deneyimi yaşatan akademik ortamı ve kadrosuyla, gerekse üniversite eğitimine kazandırdığı yeniliklerle Türkiye’deki üniversiteler arasında öncü ve yenilikçi bir rol üstlendi ve tüm dünyada tanınan bir eğitim kurumu haline geldi."

Okulumuzun resmi web sitesi olan www.bilgi.edu.tr adresinde okulun açıklaması olarak yer alan metinden alıntı yaparak konuya giriyoruz.

İstanbul Bilgi Üniversitesi 2017-2018 Güz dönemi için kayıt yenileme bitmiş, o dönem için ders seçimleri başlarken hiçbir açıklama yapmaksızın, her bölümden belli oranda dersi Kağıthane'de bulunan bir ek binaya taşımış bulunmaktadır. Üniversitenin öğrencileri ise bu durumu, her gelişmeyi web sitesinden duyuran okul yönetiminin bir bildirimiyle değil; ancak ve ancak açılan dersleri incelerken, derslerin bulunduğu kampüslere "şans eseri" dikkat ederek öğrenmiştir.

Bu zamansız taşınmanın sebebi olarak ise, senelerdir Dolapdere'de öğretim veren Hukuk Fakültesi vb. birimlerin Santralistanbul Kampüsü'ne taşınması gerekçesiyle kampüsün kotasının dolduğu, kontenjanın yetersiz kaldığı beyan edilmektedir. Hali hazırda senelerdir Santralistanbul Kampüsü'nde öğrenim gören öğrencilerin de bu şekilde bir usulsüzlük ile farklı bir kampüse taşınması ise bizlerce son derece büyük bir haksızlıktır.

Yönetim birimlerinin bu kampüsün doluluğundan haberleri olması gerektiği düşünülerek bu şartlar altında kontenjandan fazla kayıt alması ve farklı kampüslerde yer alan birimleri bu "dolu" kampüse taşımasına sessiz kalamayan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Santralistanbul popülasyonu olarak bu imza kampanyasını başlattık.

"Şehrin içinde bir kampüs" imkanı sunması ile öne çıkmaya çalışan İstanbul Bilgi Üniversitesi yönetimini acilen bu haksızlığa son vermeye davet ediyoruz. Eğer siz de bize katılıyorsanız, lütfen kampanyamızı imzalayarak bize destek olun.

For Erasmus students / foreigners:

In 1996, Istanbul Bilgi University has been founded as a school of innovative education, promising to establish a cultural and scientific community that promotes tolerance and respect for a diversity of individuals with different lifestyles, beliefs and ways of thinking within the framework of contemporary universal values, while at the same time maintaining strong ties with all segments of the society.

After the academic registration period ended and right before the 2017-2018 Fall semester classes begin, Istanbul Bilgi University decided to hold 30% of each faculty's classes at an additional building in Kagithane without notice.

As a reason to this change, they are showing that the campus is very crowded and cannot meet the needs of its population. In order to change this situation, administration could register less students this year or not relocate Dolapdere units to Santralistanbul campus. Moving the current population to another additional building without notice is not a proper solution.

Furthermore, as a school which announces all kinds of change of events on their websites, Istanbul Bilgi University did not announce this one. We are reacting to this unrighteousness with this campaign. If you're not pleasant with this change, please join us, sign our campaign to put an end to this.

Bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrencileri imzanı bekliyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrencileri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bilgi Üniversitesi'nin 'bilgi'lendirme yapmadan ek binaya ders taşıması haksızlıktır.». İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrencileri ve imza atan diğer 7.130 kişiye katıl.