Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Yönetmeliği Tekrar Düzenlensin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Yönetmeliği Şartlarına göre bu sene ve daha önceki senelerde bir çok kişi farklı sebeplerden dolayı okuldan ilişiği kesilmiş bulunmaktadır. İlişiği kesilen kişiler sağlık raporları aldırılmak üzere hastahaneye götürüldüklerinde "Troid, Sağlıklı Hepatit B Taşıyıcısı, Kalbi sağ tarafta ancak islevinde herhangi bir problem olmayan, Böbreği yarim santim daha aşağına ancak yine işlevinde herhangi bir problem olmayan, katarakt ameliyatı olmuş ancak görmesinde hiçbir problem olmayan, çok önceden ameliyat geçirmiş ve tamamen sağlığına kavuşmuş oldukları halde ve buna benzer bir çok sebeple kişiler hakkında Polis Okulu Öğrencisi Olamaz kararı verilmektedir. Çağımız gereği artık yediğimiz besinlerin çoğu GDO ludur ve birçok kişi artık genetik olarak geçmiş bir çok hastalıkla doğmaktadır. Doktora gittiğimizde artık her 5 kisiden birinde troid gibi hepatit B gibi hastalıklar bulunurken polis olmak icin zaten yeterlilik sınavlarından geçip eğitim alma hakkı kazanmiş kişilerin hâlâ bu kadar yaygın hastalıklardan elenmesi sağlık yönetmeliğinin eksik ve güncel olmadığının kanıtıdır. Hastahanelerde uzman doktorlar bu hastalıkların polis olmayi etkilemeyecek olduğunu beyan etmekte ancak yine de bu yönetmeliğe uymadığından "Polis okulu öğrencisi olamaz" kararı vermektedir. Bu raporlar eğitim sırasında aldırıldığından ve tamamlanması eğitim sonuna kadar sürdüğünden bir çok kişi bu sebeplerden dolayı mağdur olmaktadır. Intibak döneminde yoğun bir eğitim dönemine girilmekte ve stres yorgunluk gibi faktörler kan değerlerine etki etmektedir.

Kişi örneğin endokrinoloji bakımından değerlendirilirken, direk endokrin uzmanı kontrol etmemekte dahiliye uzmanı tarafından öğrenci adayları kontrol edilmektedir. Dahiliye uzmanı Tsh hormonu yüksek olan kişileri endokrinoloji bölümüne yönlendirmekte ancak sadece anti TPO degeri yüksek olan kişilere sağlam raporu vererek göndermektedir. Ancak Anti Tpo yuksekliği de bir troid hastalığı belirtisidir. Endokrinoloji polikliniğine gönderilen kişiler orda tekrar kan alındığında TSH, T3, T4 değerleri normal ANTİ TPO değeri yüksek diye doktorlar karar hanesine Polis Okulu Ögrencisi olamaz yazmaktadır. Gerekçesi sorulduğunda kişide haşimato olduğu vucudunun guatra yatkın ve ilerde hipotroidi ya da hipertroidi hastası olabileceğini söylemektedir. Herkes ilerde bir çok hastalığa sahip olabilir ve Polis olduktan sonra birçok kişi farklı hastalıklara yakalandığında görevden alınmamaktadır. Bu durum "Kişinin mevcut durumuna göre karar verilir." ilkesini ihlal etmektedir. Ayrıca aynı durumda olan kişilerden ilk dahiliye muayenesinde TSH hormonu yüksek olmadığı için endokrin bölümüne yönlendirilmeyen ve sağlam raporu verilen öğrenci ile 2. Muayenede sadece anti Tpo değeri yüksek olan kişinin durumu aynıdır. Biri sağlam raporu alıp eğitime devam ederken birisi Polis Okulu Ögrencisi Olamaz Karari verilip okuldan ilisiği kesilmektedir. Bu iddalara ait labaratuvar sonuçlarının hepsi Polis Akademisi Sağlık Kurulu'na gönderilmektedir ancak bu konuda yapılan adaletsizliğe kimse dur dememektedir.  Bir diğer örnek kişinin HBV DNA sı 2000 in altinda olanlar sağlıklı hepatit B taşıyıcısı olmasına rağmen doktorlar çıkan değerleri gözetmeden kişide Hepatit virüsü olduğunu söyleyip Polis Okulu Ögrencisi Olamaz kararı vermektedir. Bu durumda olup ilişiği kesildikten sonra idari yargı mahkemelerine başvurup tekrar saglik raporu aldirilmak üzere Polis Akademisi'nin belirlediklerinden başka hastahaneye gönderilen kişiler değerlerine bakıldığında sağlıklı hepatit B taşıyıcısı olduğu anlaşılmış, Polis Okulu Ögrencisi olur kararını alıp egitimi tamamlayanların ataması yapılarak göreve başlanması sağlanmış, egitimi süresini tamamlamadan ilişiği kesilenler görevlerine iade edilmiştir. Gidilen hastahaneler ve burda bulunan doktorlar dahi farklı farklı kararlar verebilirken bu sağlık raporlarının adil bir sekilde verildiği şüphelidir. Bu sebeplerden elenen kişiler hukuki yollardan hakkını aramaya, maduriyetlerini gidermeye çalışmaktadır. Polise bu kadar ihtiyaç duyulan bu zamanlarda böyle küçük sebeplerle insanlarin elenmesi haksızlıktır. Bu konular halkın genel sağlık durumları gözetilerek sağlık yönetmeliği tekrar düzenlendiğinde bir çok kişinin mağdur olmasını engelleyecek yaşanan mağduriyetleri giderilecektir.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

Bugün Burcu imzanı bekliyor!

Burcu Kızılkaya bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «bhim@egm.gov.tr : Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Yönetmeliği Tekrar Düzenlensin». Burcu ve imza atan diğer 228 kişiye katıl.