Petition Closed
Petitioning BG DONOR

Подкрепи кръстосаното донорство

Повечето бъбречноболни пациенти в листата на чакащите имат близки, готови да дарят техен бъбрек. Поради липса на съвместимост, това не може да се случи.

Има решение на проблема. Ако пациент с кръвна група А има родители от кръвна група АB, готови да бъдат живи донори, а друг пациент от кръвна група АВ има сестра от кръвна група А, готова да помогне, то двете двойки могат да осъществят кръстосано донорство, при което двете двойки пациент-донор ще подпишат споразумение и ще осъществят донорство според съвместимостта.

Моля, подкрепете нашата кампания в българския закон да бъде включен текст, позволяващ кръстосаното донорство!

Разберете повече за кръстосаното донорство на страница на БГ ДОНОР - ТУК

This petition was delivered to:
  • BG DONOR

Радослав Ризов started this petition with a single signature, and now has 181 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Today: Радослав is counting on you

Радослав Ризов needs your help with “BG DONOR: Подкрепи кръстосаното донорство”. Join Радослав and 180 supporters today.