Beykoz Ormanları'na Dokunma

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

İstanbul Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık arazi imara açıldı.

Beykoz geçmişten beri ormanları, temiz havası ve doğal zenginlikleriyle varlığını sürdürmüş bir ilçe. Türkiye için iklim krizi çağrılarının yapıldığı, su kaynaklarının tükendiği/kuruduğu bu dönemde ise yeşil alanları korumak yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni bir açıklamasıyla karşı karşıyayız. Yakın zamanda alınan karar doğrultusunda Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık arazi imara açıldı.

“Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” statüsü de taşıyan parsel için hazırlanan imar planlarında alanın yüzde 55'i yani 61 bin metrekaresi ticaret alanı, kalan yüzde 45'i ise eğitim, ibadet, park ve yol olarak planlandı.

Ticaret alanına en çok 2 katlı iş merkezleri, yönetim binaları, banka, finans kurumları, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, otoparklar, alışveriş merkezleri, konaklama tesisleri, eğlenceye yönelik birimler inşa edilecek.

Biz Beykozlular ve Beykoz’daki üniversiteliler olarak bu kararın karşısındayız ve gerekeni yapmaya hazırız.

21 farklı türe ev sahipliği yapan bölgede 1443 adet ağacın kamu yararı gözetilmeksizin kesilmesini önlemek adına 8 Şubat’a kadar tanınan bir itiraz süresi için imza toplamaya başladık.

Bu tarihe kadar kararını verecek olan kamuoyunun isteklerini süreç ne kadar devam ederse etsin yılmadan savunacağız. Beykoz’da yapılan talan, ülkemizde yapılan orman katliamlarının devamı niteliğindedir. Beykoz’un ve dolayısıyla İstanbul’un son yeşilinin katledilmesine izin vermeyeceğiz.

Bütün Beykoz Halkını, doğa sever ve çevreci kamuoyunu, bütün üniversitelerden dostlarımızı, nefesimiz kesilmesin diyen herkesi Beykoz Ormanları'na ses vermeye çağırıyoruz.