Beykoz’da Kayıp Canlar Nerede

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

İstanbul Beykoz'da Kayıp Canlar

• İlçe genelinde gönüllülerle daha önceden çalışmalar bir uyum içerisinde sergilenirken; cadde ve sokaklarda gönüllülerin baktığı,çevreye uyumlu , şikayet konusu olmayacak sakinlikte küpeli kısır canlar, ilgili yasa tarafından belirlenen yerel hayvan koruma görevlilerinin,ilçe belediye tarafından verilen kartlarla resmileştirilen gönüllülerin ilgilenmesine rağmen , vatandaşlarla hiçbir iletişime geçilmeden şayet şikayet konusu olan bir sorun varsa ortak bir çözüm noktasında buluşmak adına görüşülmeden, yıllarca emekle bakılan canlar yerlerinden alınmakta, barınak,barınak çevresi dahil hiçbir yerde bulunamamaktadır.
  • Ekipler ve yetkililerden kayıp canların NEREDE olduğu sorusunun cevabı alınamamaktadır.
  • Ekiplere verilen talimatla gönüllü ve vatandaşlarla iletişime geçilmemekte hiçbir yetkili ile görüşülmemekte vatandaşlar acil müdahaleler dahil çağrı merkezine yönlendirilmektedir.
  • Hesap verme değil bilgi paylaşımı yapılamamaktadır.
  • İlçe Kaymakamı ve İBB Kısırkaya,Orman Müdürlüğü  dahil yetkili tüm yetkili kurumlarla görüşülmekte fakat ilçe belediyemiz yetkilileri ile sagduyulu bir masa etrafında görüşülememekte, vatandaşı ve gönüllüyü dışlayan bir tutum sergilenmektedir.
  • Ekipler acil vakalara mesai saati içinde ve dışında müdahale etmemekte çözüm olarak 153 İBB aranmaktadır.İlçede canlara müdahale sokaklarda yapılamamakta,herhangi bir vatandaşta müdahale edilecek bir canı hiçbiryere götürememektedir.Daha evvelki yıllarda daha kısıtlı imkanlarla belediye yanında konteynerda canlarımızı tedavıye götürebilirken ,gelişen bu zaman diliminde büyüyen bölümler artan personele rağmen canlara acil müdahale edilecek bir yer kalmamış,güvensiz bir ortama sürüklenmiştir.
  • Barınakta yetkili veteriner bulunmamakta ,ilçede gelişen her canı acıtan olayla hergeçen gün çözümsüz güvensiz bir ortama sürüklenmektedir.
  • İlçe genelinden toplanan hayvanların arama çalışmalarında barınak ortamı sağlıksız yıkık dökük görülmüş,mesai saatleri içerisinde barınak içinde veteriner görülmemiştir. Barınak çevresi ve ormanlık arazi araştırmasında ilçe belediyemize ait küpeli ve küpesiz birçok can Ömerli Kömürcüoba Katıkatık Merkezine hafriyat kamyonlarının yolu üzerinde aç,susuz,yardıma muhtaç halde bulunmuştur.
  • Kayıp canların akıbeti hakkında sağlıklı bilgiye ulaşabilmek adına çip uygulamasının ve doğru sağlıklı kayıt sisteminin güvenli bir ortamın işler hale getirilmesini,kurulan bölüm ve yetkili personellerin hizmet adına çalışmalar üretmesini, gönüllülerle güven ortamının yaratılmasını,sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam haklarının ilgili yasalar çerçevesinde korunmasının sağlanmasını,hergeçen gün çözümsüz bir noktaya taşınan hergün gerçekleşen bu davranışların son bulmasını talep ediyoruz.
  • Evrensel haklar beyannamesinde hayvana saygı hakkı tanınırken ülkemizde ilçemizde yasaların revize edilerek çözümlendiği cana yaşama değer katan çalışmaların bir an önce sisteme geçirilmesini talep etmekteyiz....

Bugün TÜLAY imzanı bekliyor!

TÜLAY KUMRAL bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Beykoz’da Kayıp Canlar Nerede». TÜLAY ve imza atan diğer 637 kişiye katıl.