BEYŞEHİR GÖLÜ KURUMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Türkiye'nin en büyük içilebilir nitelikte tatlı su gölü olan Beyşehir gölü yok olmanın eşiğinde, yakın zamana kadar onlarca balık türü, yüzlerce kuş türü barınmaktaydı, güneşin batışını izlemek için deniz aşırı ülkelerden turistler gelirdi, 20 yıl kadar önce tadına doyum olmaz güzelliği vardı.

Beyşehir halkı ve belediyesi yıllardır haykırıyorlar ve adeta yalvarıyorlar, artık bu gölden su almayın diye, maalesef kimse dinlemedi, ne DSİ, ne Çevre bakanlığı ne Enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı. Dile kolay 656 kilometrekarelik dev gibi bir su kaynağını yok ettiler, bugün bile hala inanılmaz su çekiliyor gölden.

Sulama dönemi dışında bile hala su alınan gölde artık su yerine çamur yığınları görülmeye başlandı. Sözde güvenlik ve düzenleme adı altında yapılan korkuluklarında neyi kimden koruyacağı tartışılır oldu. 20 yıl kadar önce şu anda gölde yaşayan balık ve kuş türlerinin en az iki katı tür yaşarken gölle birlikte canlılar da yok oluyor. Herkes topu bir birine atıyor gölün sorumlusu kim belli değil.

Artık YETER GÖLÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM. GÖLÜN GERÇEK SAHİPLERİ OLAN BİZ BEYŞEHİR HALKI OLARAK SESİMİZİ DUYURALIM.

BEYŞEHİR GÖLÜ KURUMASIN!!!!!

Bugün kemal imzanı bekliyor!

kemal gültekin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BEYŞEHİR GÖLÜ KURUMASIN». kemal ve imza atan diğer 826 kişiye katıl.