Bewoners van Cité tegen de huisvesting van 30 daklozen van het Leger des Heils.

Bewoners van Cité tegen de huisvesting van 30 daklozen van het Leger des Heils.

Started
February 5, 2021
Petition to
Bewoners van en ondernemers in Cité
Signatures: 214Next Goal: 500
Support now

Why this petition matters

Started by Bewoners van Cité

Beste bewoners van en ondernemers in Cité,

Bij toeval zijn we erachter gekomen dat Stadswonen voornemens is om 30 daklozen van het Leger des Heils voor minimaal twee jaar in studio's in Cité te huisvesten. Mensen die bij het Leger des Heils aankloppen hebben vaak te maken met verslavingen en/of psychische problemen en kunnen nergens anders terecht. Veel bewoners vinden de huisvesting van deze groep daarom geen prettig idee.

Vanuit de kant van Stadswonen/Woonstad is er geen overleg gevoerd met de bewoners van Cité. Hoewel dit project maanden geleden door Woonstad is opgezet zijn de bewoners op het laatst mogelijke moment pas geïnformeerd. Onze belangen zijn niet afgewogen. Er worden bovendien geen extra stappen genomen om de veiligheid van bewoners te waarborgen. De begeleiders van deze groep dakloze personen zijn niet 24/7 aanwezig en kunnen ook maar zoveel. Meldingen over overlast hebben voor de politie vaak geen prioriteit.

Tegenstanders maken zich vooral zorgen over veiligheid, overlast, hangen in centrale ruimtes, inbraken, criminaliteit, drugsgebruik en fysiek handgemeen. Maak jij je hier ook zorgen over? Teken dan de petitie. Deze leggen we voor aan Stadswonen.

Support now
Signatures: 214Next Goal: 500
Support now
to help others easily find and sign the petition.

Decision Makers

  • Bewoners van en ondernemers in Cité