Geen stewards op het Frits Philips lyceum

Geen stewards op het Frits Philips lyceum

52 have signed. Let’s get to 100!
Started
Petition to
Bestuur van het Frits Philips lyceum

Why this petition matters

Started by Berkan Karakas

Kinderen uit mavo 2 de taak geven om 16-17-18 jarige aan te spreken op afval waarvan de kans groot is dat hij of zij niet de veroorzaker is zielig voor de steward.

kinderen van 12 kan je niet de taak geven om mensen straffen te geven indien ze geen afval opruimen, deze kinderen kunnen zich geïntimeerd voelen door een ouder persoon. De oudere persoon krijgt een negatief beeld over de steward en het word persoonlijk.

Bovendien zijn de straffen veel te hoog. 60 minuten corvee is veel te hoog voor het niet opruimen van afval, zelfs na 3 waarschuwingen. Het is onhygiënisch om bijvoorbeeld andermans appel op te ruimen, iemands flesje weg te gooien of iemands kauwgom op te ruimen.

Op deze manier voelt niet iedereen zich meer veilig op school en kunnen ze zich gedwongen voelen on dingen te doen die doen die tegen hun zin gaan en die je niet van ze kan verwachten. Ook zijn de kinderen hun pauze kwijt en kunnen ze zich minder goed concentreren de rest van de dag.

De oplossing is deze taak gewoon bij de conciërges te houden zoals altijd al het geval was. Teken voordat jij straks corvee krijgt voor hygiënisch zijn of geïntimeerd wordt en je onveilig voelt.

52 have signed. Let’s get to 100!