BERLİN MADAME TUSSAUDS’DE ATATÜRK’ÜN DE HEYKELİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bilindiği gibi Türkiye’nin kurucu Cumhurbaşkanı ATATÜRK, dünyada en çok takdir edilen devlet adamlarının başında gelmektedir.

TİME dergisi kendisini yüz yılın devlet adamı seçmiştir. Amerikalı PBS Televizyonu bir yayınında Atatürk’ü bin yılın adamı seçmiştir.  18 yıl boyunca dünyadaki tüm devlet adamlarını inceleyen Amerikalı Prof.Dr. Arnold Ludwig 31 puanla Atatürk’ü dünyanın en önemli devlet adamı seçmiş ve tüm çalışmasını “King of the Mountain” kitabında yayınlamıştır. UNESCO, Atatürk’ü 100. Doğum yıl dönümünde (1981) tüm dünyada anmıştır. “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün sahibi Atatürk’ü Yunanistan Başbakanı Venizellos 1934 yılında Nobel barış ödülüne aday göstermiştir. Atatürk, dünyada adı en çok cadde ve meydanlara verilen ve hakkında en çok kitap yazılan devlet adamıdır.

Londra ve İstanbul Madame Tussauds Müzelerinde Atatürk heykeli (balmumu) bulunmasına karşılık, Yaklaşık 3 Milyon Türk’ün (250 bini Berlin!) yaşadığı Berlin’de Atatürk’e yer verilmemesi büyük eksikliktir.

Çok sayıda devlet adamının balmumu heykelinin bulunduğu ünlü Madame Tussauds Berlin’de Atatürk’e yer verilmemesi kabul edilemez.

Berlin Müze yetkililerinden Atatürk’ün de balmumu heykelini sergilemesini talep ediyoruz.