VAN KART neden olmasın...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Son zamanlarda ilimize yapılan projeleri görmemek mümkün değildir. Bununla beraber büyükşehir olmanın getirdiği sorumluluk ve diğer aynı statüde ki illere kıyasla kat etmemiz gereken daha çok yolumuzun olduğu da ortadır. Ulaşımda "Akıllı Kart Sistemi" kullanımına geçiş de bu adımlardan bir tanesi olup ve en önemlilerindendir. Akıllı kart sisteminin isimlendirilmesinde "BELVAN KART" adı kullanılması ve herhangi bir kamuoyu araştırması yapılmadan sıradan bir proje ismi gibi geçiştirilmesi kabul edilemez. Diğer büyükşehir statüsünde ki illerimiz de

• İstanbul da "İSTANBUL KART"
  • Bursa da "BUKART"
  • Kayseri de "KART38"
  • Ankara da "ANKARA KART"  gibi şehiri vurgulayan isim kullanımları mevcuttur.

Van ilimizin dil yapısı gereği kelime olarak çokta uzun olmadığı ortada olup "VAN KART" olarak isminin değiştirilmesini rica ediyoruz.

Şunu da unutmamalıyız geçtiğimiz yaz sezonunda İranlı turist sayısında ki artış azımsanmayacak derece de yükseliş göstermiş ve aynı şekilde ilimizde yerli turist olarak gelen veya memurluk ve öğrencilik süreçlerinde bu ilin yaşantısına karışan vatandaşlarımız da bulunmaktadır. İnsanların geçmişini saklama ve anılarını unutmaması konusunda Akıllı Kartlara büyük rol düştüğü herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu sebepten dolayı şehrimizin tanıtımı ve gelişimi için bu ayrıntı göz ardı edilemez. Bundan dolayı bu kampanyanın amacı ve isteğimiz olan "VAN KART" isminin kullanılmasını ilimizin yetkililerinden rica ederiz.

Bugün Metehan imzanı bekliyor!

Metehan Karaduman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Belvan Kart değil Van Kart olmalı». Metehan ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.