Kampanya Kapatıldı

Mavi kapakların değerlendirilmesini istiyorum

Bu kampanya 193 destekçiye ulaştı

Bir sosyal sorumluluk projesi olan Mavi Kapaklarla Engelli Sandalyesi alma kampanyasının devamı gibi değerlendirilebilecek yeni bir projeyi sizlerle paylaşmak isterim.
Engelliler için yapılan bir çok çalışma maalesef ki ülkemizde yetersiz kalmaktadır. Bunun sebepleri genel hatlarda bakarsak ilk olarak maliyet sıkıntısıdır. Engelli vatandaşlarımızın kaldırımda yürürken önlerine çıkacak engelleri onlara belli eden kabartmalı malzemeden kullanılan döşeme malzemeleri vardır. Bunları kullanmak kanunlarla zorunlu tutulsa da maalesef ki parasal sorunlarla göz ardı edilebilmektedirler.
Gelelim projemizin açılıma:
Mavi kapaklar yapısal olarak bu özel döşemede bulunan kabartmaların boyut ve şekillerine yakındır. Yani özenli ve dikkatli kaldırım, rampa ve merdiven çalışmaları ile kaldırımlarda döşenecek alanlara betonun itinalı dökümü ile standart döşeme ölçüsünde döküldükten sonra bu kapaklar döşemeye monte edilecek ve kurumaya bırakılacaktır.

Projenin avantajları gözle görülecek boyuttadır. Toplanan kapaklar toplanmalarının ardından ilgili kurumlara iletilecek ve gerçekten engelli vatandaşlar için toplanmış olacaktır.
Oluşabilecek kazalar, yaralanmalar, ölümler vs. minimuma indirgenmiş olacaktır.
Yapılması zorunlu olan ve maliyet sorunu sebebiyle gerçekleştirilemeyen tüm döşemeler daha ucuz bir şekilde tüm Türkiye’de gerçekleştirilebilecektir. Kaldırımlara renk gelecektir. Hatta çocuklar üzerinde yürürken de yürümelerini oyuna dönüştürecektir. Vicdanlarımız daha rahat olacak. Bu çalışma ile tüm vatandaşlar küçük ama gerçek bir yardım yapmış olacaklar.
Plastik olan kapakları değerlendirmiş olacak ve doğadan uzak tutabileceğiz.

Elbette ki projenin olumsuz tarafları da olacak.
Düzgün yerleştirilmeyen ve beton dökümünden hemen sonra konulan kapakların görünür kısımları eşit olmayabilir. Bu sebeple yürürken yine sıkıntı çekebilirler.
Vatandaş asfalt çalışması sonrası bilinçli bir bilgilendirme yapılmaz ise bunları çıkarabilir ya da basıp asfalt içine gömebilir.
Bazı kapaklarda erime gözlenebilir. Kapaklar belki toplama sonrası işlemden geçirilebilirler.

Sonuç olarak proje hayata geçerse “bir kapak bir can verir”.

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BELEDİYELER: Mavi kapakların değerlendirilmesini istiyorum». N ve imza atan diğer 192 kişiye katıl.