Bekir Güven için Adalet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.
10.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın karar vericilerden cevap alma ihtimali artar.

Adalet Bakanligi ve tarafına Ömer Altıntaş bu kampanyayı başlattı

2015 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle cezası kesinleşen ve 20.09.2021 tarihinde Eskişehir H tipi hapishanesine götürülen Huntingon hastası Bekir Güven, %98 engelli raporu olmasına ve 24 saat yakınlarının bakımına muhtaç olduğu halde infazı ertelenmedi. Pandemi koşulları gereği tek kişilik hücrede 14 günlük karantinaya tabi tutulan Bekir Güven'in tutulduğu hücrede masa ve sandalyesi bulunmamaktadır.

Kendi başına yemek yemekte ve yutkunmakta zorlanan Bekir Güven, yatağında oturarak yemek yemek zorunda kalmaktadır. Tuvalet ihtiyacını sadece oturarak karşılayabildiği için hücresinde bulunan alaturka tuvaleti kullanmak zorunda kalması insanlık onuru ile bağdaşmamaktadır.

Bekir Güven'in hastalığı ve engelli hali raporla tespit edilmiştir, ailesinin desteği ve bakımına muhtaçtır. Öz bakım becerisi bulunmamaktadır. Bedensel kısıtları ve hapishanenin olumsuz şartları sınır sistemi rahatsızlığı bulunan Bekir Güven üzerinde travmatik etkiler yaratmaktadır.

Bekir Güven'in sağlığından kaygı duyuyoruz, kesinleşmiş cezasının infazının ertelenmesi için gerekli yasal başvuruları yaptık.

Ancak bu konuda kamuoyunun oluşturulması yaşamsal önemdedir. İmzanızla desteğinizi lütfen esirgemeyin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.