Bebeklerde Rota virüsü ve Menenjit aşısı ücretsiz olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Bebeklerimiz doğumdan itibaren birden fazla aşı oluyor ve bunların için de en önemlileri olan Rota virüs ve Menenjit ne yazık ki ücretli çoğu aileler maddi olarak zorlandığı için yaptıramıyor.

Sağlıklı bir nesil için ilgililerin bu konuyu ele almalarını bu ve benzeri aşıların ücretsiz olmasını istiyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü resmi sitesinde verilen bilgiye göre:

Rotavirüs, bebeklerin ve çocukların yakalandığı ağır ishalli hastalıkların tüm dünyadaki en genel sebebidir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 2013 yılında 5 yaşın altında bulunan 215.000 çocuk, aşıyla önlenmesi mümkün olan rotavirüs enfeksiyonu yüzünden hayatını kaybetmiştir. Bu çocukların büyük çoğunluğu düşük gelirli ülkelerde yer almaktadır.

Menenjit, beyin zarını ve omuriliği etkileyen, bakteri kaynaklı bir enfeksiyondur. Hastalığa yakalanan insanların %50'si tedavi edilmemesi halinde hayatını kaybeder, %10'unda ise sekel(hasar) kalır.

Bugün Fatmanur imzanı bekliyor!

Fatmanur Yağmur bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bebeklerde Rota virüsü ve Menenjit aşısı ücretsiz olsun». Fatmanur ve imza atan diğer 104.959 kişiye katıl.