Kampanya Kapatıldı

BEBEK ARABAMA DOKUNMA! Antalya toplu ulaşımında bebekli annelere özgürlük!

Bu kampanya 9.136 destekçiye ulaştı

Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı ile toplu taşıma araçlarında bebek arabası açık konumdayken seyahati yasaklamış. Karar yeni değilmiş; yeni anne olup 2 aylık hasta bebeğimle hastane dönüşü otobüsle seyahat etmeye çalışana kadar karardan haberim yoktu. Güç bela otobüse bindikten sonra bayan şoförden uyarı geldi; bebeğimi kucağıma almam, bebek arabasını da kapatmam gerekiyormuş. Tabii bebek arabasını kapatınca altındaki poşetleri de elime almam gerekiyordu.

Tek başıma olduğumu, hem bebeğimi kucağıma alıp hem bebek çantasını, poşetleri hem de bebek arabasını tek başıma taşıyamayacağımı belirtmeme rağmen bebeğimi kucağa almaya zorlandım. Uygulamanın gerekçesini sorduğum şoför hanım bana bebeğin güvenliği için" dedi fakat; 2 aylık bir bebeğin fren sistemli, airbagli, emniyet kemerli bir bebek arabasının içinde değil de emniyet kemeri dahi olmayan koltuklarda, hınca hınç dolu, çok sık anı fren yapan bir otobüste daha güvende olduğunu iddia etmesi gerçekten komik oldu.

Sayın Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri:

Emin olun biz çocuklu anneler bebek arabalarimizla aldığınız karardan önce de toplu taşıma kullanmaktan hoşlanmiyorduk. Tek başına seyahat eden bir annenin hem bebek çantasını hem bebeğini kucağında taşıması hem de bebek arabasını tek başına kapatması mümkün değildir. (Hele bir de travel sistem arabanız varsa..) Sizler de biliyorsunuz ki Güzel Antalya'mizin toplu taşıma araçları genelde hınca hınç doludur. Dolu bir arabada bir bebeği kucakta taşımak, bebek arabası kapatmak mümkün değil.

Alınan bu kararın neye dayanarak alındığını bilmiyorum fakat; Maalesef ki Antalya'daki tüm annelerin özel araçları yok. Olsa dahi bir kentin refah ve gelişmişlik düzeyini gösteren bir nokta da toplu ulaşım sisteminin gelismisligidir. Bebek arabasıyla seyahat etmek bizler için zaten çok zorken ve de  aslında engelli statusunde toplu taşıma araçlarını kullanmamız sağlanmalı iken yapılan bu uygulama Antalya'da yaşamı bizler için daha da zorlastirmaktadir.

Lütfen BEBEK ARABALARIMIZA DOKUNMAYIN, bizleri ve bebeklerimızı evlere hapsetmeyin ve uygulamadan vazgeçin.

Bugün Başak imzanı bekliyor!

Başak Karakaya Dikici bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BEBEK ARABAMA DOKUNMA! Antalya toplu ulaşımında bebekli annelere özgürlük!». Başak ve imza atan diğer 9.135 kişiye katıl.