ebebek Mağazalarında Parfüm İstemiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Son zamanlarda beni en çok rahatsız eden şey, bir mağazaya adım attığım anda yüzüme vuran ağır, boğucu parfüm kokusu. Ben uzmanlık alanı biyokimya olan bir anneyim. Özellikle hamileliğim ve sonrasında bebeğimle geçen zamanda kimyasal maddelere ve bunun vücudumuzdaki etkisine daha da dikkat eder hale geldim.

Bir solukta içimize çektiğimiz, belki hoş kokan belki de boğucu gelen o parfümün vücuda girdiği an içeride yaşananları bilseniz... En basit haliyle, sağlıklı olup sağlıklı kalmaya çalışan vücudumuza durduk yere ‘atılması, temizlenmesi gereken’ bir yük girmiş oluyor. Bu neredeyse sigara dumanına maruz kalmak gibi bir şey. Hepimiz için zararı ortada iken bir de hamileleri, bebekleri, yaşlıları ya da astım hastalarını, alerjik insanları düşünelim mi?

Bu yüzden, Türkiye’de neredeyse her yerde mağazası olan ve anne-babalara hitap eden ve çokça bebeğin girip çıktığı ebebek mağaza zincirine sesleniyorum. Gelin imzalarımızla ebebek’i ikna edelim. Mağazalarında parfüm kullanımına son versin. Bebekler henüz anne karnında zehirlenmeye başlamasın parfümle.

Sosyal medya hesabıma gelen mesajlara bakılırsa herkes şikayetçi bu durumdan. Bizler müşteri olarak bu tür mağazalara giremiyor veya hemen çıkıyoruz. Müşteride hal böyleyken, bu mağazalarda çalışan insanların durumunu hiç düşünemiyorum.

İmzanızı atarak benimle beraber ebebek’e seslenir misiniz? ebebek sesimizi duysun, atılması gereken adımı atsın, parfüme son versin ve diğer markalara da örnek olsun.