Victoria

BBVA decideix tancar l’únic caixer automàtic de Cornudella de Montsant

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 273 firmas!


L'Ajuntament de Cornudella de Montsant ha iniciat, aquest dijous 11 de maig, una campanya de recollida de signatures contra la decisió de l'entitat financera BBVA de tancar l'oficina que té a la població, que compta amb l'únic caixer automàtic que hi ha al poble.

Després de dècades de disposar de caixer automàtic i d'oficina bancària, procedent de l'antiga Caixa Tarragona, BBVA ha decidit ara tancar-la sense comunicar-ho a l'Ajuntament i oferir alternatives. "És una mesura inacceptabe", ha afirmat l'alcalde, Salvador Salvadó, que ha demanat explicacions a l'entitat i ha exigit que "no es faci efectiu el tancament". "L'entitat financera s'ha limitat a penjar aquest dimarts una nota a la pròpia oficina parlant de trasllat a partir del 22 de maig, sense donar exlicacions i avisant només 15 dies abans del tancament", ha exclamat Salvadó.

La decisió del BBVA "ha causat una ola d'indignació al poble, deixa indefensos pensionistes, jubilats, comerços, veïns i turistes", ha recordat Salvadó. "Sembla que el BBVA no sap que a Cornudella ha augmentat la població els darrers anys i que al terme es viu un boom turístic, convertint-se en una de les principals poblacions turístiques d'interior de Catalunya", comenta l'alcalde del municipi, qui afegeix que "els turistes i escaladors que vinguin a Siurana no tindran caixer automàtic i això és molt negatiu també per al comerç".

Si finalment es fa efectiva la decisió de l'entitat bancària, a partir d'ara els cornudellencs i cornudellenques hauran d'anar a Les Borges del Camp per fer qualsevol gestió, retirar diners o ingressar-los. "Els pensionistes s'hauran de buscar la vida, i això és totalment intolerable, sembla que el BBVA ens vulgui condemnar a la pobresa", ha criticat Salvador Salvadó. 

L'Ajuntament es dirigirà al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat i al Sìndic de Greuges de Catalunya per exposar aquest "intolerable espoli", que suposa "una exclusió bancària pel fet de ser un poble", ha conclòs SalvadóHoy: Maria cuenta con tu ayuda

Maria Gomis Marsal necesita tu ayuda con esta petición «BBVA: BBVA decideix tancar l’únic caixer automàtic de Cornudella de Montsant». Únete a Maria y 272 personas que ya han firmado.