Dünyaya çok şanssız gelen bir kız bebeğin şansı “siz” olun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.
35.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.
sağlık bakanlığı tarafına Uğur Duvarcı bu kampanyayı başlattı

Bazı çocuklar bu dünyaya akranlarından daha şanssız geliyor. Bugün size dünyaya büyük talihsizliklerle gelen bir bebekten, henüz 1 yaşındaki Rabia Nur’dan bahsedeceğim.

Rabia Nur’un en büyük talihsizliği dünyaya hem kalp yetmezliği ile hem de alkolik ve kumar bağımlısı bir babanın kızı olarak gelmiş olması. Babası ceza evinde. Hoş, ailesinin yanında olsa bile kızının tedavisine bir faydası olabilir miydi emin değilim.

Rabia Nur ailenin en küçük kızı. Kalbindeki problem nedeniyle doğar doğmaz kalbine pil takılması için ameliyata alındı. Altı ay Konya’daki annesinden uzakta Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda kaldı. Fotoğrafta 9 aylık halini görüyorsunuz. Kalbine takılan pilin yara izini görebilirsiniz.

Daha sonra ikinci ameliyata alındı ve tekrar bekleme süreci başladı. Şu an evinde, annesinin yanında ama yürümeye başladığında bir kalp ameliyatı daha olması gerekiyor. Ama ne yazık ki Rabia Nur’un masraflarını karşılayan kimse yok. Annesi çalışmıyor. Yeşil kartı sayesinde bu ameliyatlar yapılabildi ama hastanede mama parası isteseler yok, bez parası isteseler yok.

Aile İstanbul’a nasıl gelecek, nerede kalacak? Bunların hepsi için para gerekiyor. Annesinin bu süreçte en gerekli giderlerini karşılayacak hiç kimsesi yok.

Tek çaremiz Sağlık Bakanlığının bu anneye el uzatması ve Rabia Nur için tedavisi bitene kadar mama, bez, hastaneye geliş yol ve konaklama gibi acil ihtiyaçları karşılaması.  Bu yüzden bu kampanyayı imzalamanız ve daha çok kişinin görebilmesi için sesimiz olmanızı rica ediyorum.

İmzalarınız sesimizi duyurmamızı sağlayabilir. Lütfen bir imzadan ne olur ki demeyin ve imzalayın.

Okuduğunuz için ve destekleriniz için şimdiden sağolun, varolun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.